Koktél paradicsommal mit lehet kezdeni? Nagyon sok van még belőle, hogy tegyem el hogy ne menjen kárba?
Nemcsak paradicsomot, külön zacsiba zöldpaprikát is szoktam elrakni a fagyóba, így télen még a lecsót is össze tudom dobni.
De ha itt rákeresel, akkor olyat is találsz, hogy a z-paprikát, paradicsomot, vöröshagymát összefőzik, és üvegbe rakják el télire a lecsót.
Nekünk csak az van.
Folyamatosan szedjük,mikor összejön pár kiló,megmossuk,félbevágjuk,és előfőzzük...majd lefagyasszuk.
Ha leért az összes,elővesszük a lefagyasztottakat,megfőzzük rendesen,DE! összefőzzük vöröshagymával,és pritaminpaprikával,ill.egy kis erőspaprikával.
Oregánóval,sóval ízesítjük,és kis üvegekbe (dunsztba)eltesszük télire...+ jövő őszig.
Mi csak ezt használjuk a pizza,lecsó,melegszendvics,stb készítéséhez.
Az évek során gyűjtöttem vagy 50 db.kis,2dl-s üveget(pl. a horgászkukoricás)-ezekbe rakjuk el,így egyszerre elfogy egy üveggel.
10.32-es vagyok
Tavaly feldobtam főzni rottyant egyet aztán passzíroztam és újra főztem... most leegyszerűsítettem mert simán lepasszíroztam majd akkor tettem fel a nekem tetsző állagig főztem.Miután saját paradicsom és részletekbe lett szedve és befőzve és anyóstól kéregettem a passzírozót így volt amikor neki is kellett akkor úgy csináltam,hogy főztem kb 1 órát majd egy sima szűrőn fakanál segítségével próbáltam kipasszírozni (így azért a levéből veszik kárba) noh meg lett benne mag is (de ha az ember friss paradicsomot használ abba is van) szóval ezután újra addig főztem ameddig az általam elképzelt sűrűségű nem lett.Miközben rotyogott elmostam az üvegeket majd kb 5-10 percre a sütőbe raktam (ezt biztos ki lehet hagyni) majd szedőkanállal befőttes üvegbe meregettem (a gázt nem zárom el szóval rotyogni szokott közbe) ha pl boros stb üvegekbe teszed akkor értelem szerűen tölcsér kell.A tetővel lezárom az üvegeket majd dúcba teszem (törölközőkkel jól bebugyolálom őket) 2-3 nap múlva amikor eszembe jut akkor kicsomagolom és a polcra pakolom.Én nem használok tartósítószert és társait mert anélkül is simán eláll.
Itt korábban írta valaki hogy egyszerűen nyersen húsdarálón ledarálta, majd feltette főzni, és úgy rakta üvegbe. Ha a tetejére raksz na-benzoát, az szerintem jó. Van aki olajjal, olvadt zsírral légmentesíti az üveget, és akkor nem foglalja a helyet a fagyóban.
Itt az oldalon írd be a keresőbe, biztosan kijön néhány verzió.
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__21..
Előző vagyok!
Itt egy adag, beírtam az itteni keresőbe. Ebben vannak különböző variációk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!