Kezdőoldal » Otthon » Kert » Talajfertőtlenitéssel vakond...

Talajfertőtlenitéssel vakond ellen?

Figyelt kérdés
Vakondháló kilőve, 600nm terület. Szétcseszte az egész kertet (főleg fű), egy hétig nem voltunk itthon. Milyet érdemes használni?
2015. júl. 20. 00:12
 1/5 Kandiru válasza:

Mint minden emlős a vakond is a eledelét követi. Ha a lárvák elpusztulnak a vakond mind kivonul.

Ehez egy szorókosci meg Bayer lárvaölő szükséges, az USAban a Bayer Grub Killer Plus név alatt árusitják. Május végén nagy eső elött kell szórni. Ciánkaliummal öl, azért gumikesztyüvel kell kezelni, de nagyyon hamar elpárolog, a golyocskák egy részét az eső a talajba mossa, úgy hogy ott is ölnek.

Csapdák, mérgek, infrahang riasztó stb. semmire sem vitték.

2015. júl. 20. 01:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Jónak tünik, te honnan rendeled? Esetleg egy linket ha kérhetek.

Ha jól látom, akkor 4,5kg-os kiszerelésben van, és 5000nm-re elegendő. Be engedik az EU-ba?

2015. júl. 20. 12:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Öntözött a területed?

Én is hadakozom a vakondokokkal, mert tavasszal még a szomszédaimnál is vannak, de ahogy a téli nedves talaj felszárad, mind átjön hozzám, mert csak én öntözök, a szomszédaim nem.

Nálam a pajorokat nem eszi, csak a földigiliszta érdekli, ami az öntözés miatt van bőven nálam.

Én ilyenekkel szoktam kifüstölni őket, mióta anyósom combnyaktörést szenvedett amikor elesett egy vakondtúrásban:

[link]

2015. júl. 20. 14:57
 4/5 A kérdező kommentje:
Természetesen öntözöm rendszeresen. Ebben az évben jelent meg a vakond, eddig nem volt, de nem csak nálam, hanem a szomszédoknál is. Próbálkoztam hasonló patronokkal, ideggáz golyókkal, amik néha elzavarták őket (mert nem csak egy van) de mindíg visszajöttek. Most besokaltam, ekkora pusztitást még nem csináltak, el akarom takarítani az összeset. mondjuk a b..i tücsök is telefurkálta minden évben a kertet, legalább azt is kiírtom a pecsába, a hangyák is nagyon elszaporodtak. Szomszédoknak már jeleztem, hogy mindenki talajfertőtlenitsen, hajlanak rá.
2015. júl. 20. 23:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Ciánt méregkezelői szakvizsga nélkül nem fognak neked adni. Ha csak úgy osztogatnák, akkor eléggé megfogyatkozna az egy km2-re jutó anyósok száma, jobban, mint a vakondoké.
2015. júl. 21. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!