Bevalt tanacsok vakond ellen?
Nálam is ugyanez a helyzet: ideköltözéskor egy sem, fű- és öntözőtelepítés, parkosítás. Erre megérkezett a vakUNDOK. Tavaly TÉLEN akkora dombot csinált a -15 fokban, hogy lefényképeztem, mert hihetetlen mérete volt. Most is tele a kert. Ami nem vált be: karbit, haj, hozzányúlok/nem nyúlok a túráshoz.
Régi háznál, ami bevált: a kert végébe gyűjtöttem a komposztálni valót. Komposztnak teljesen alkalmatlan volt ugyan, a rengeteg pajor miatt, de a vakondot oda csalogatta a pajor kajára.
Ami meg barátnőméknek vált be: gázolajos rongy a lyukba.
Ezt még nem próbáltam, de fogom.
szárított dohánylevél, varádics a lukába.
De a beton a tuti.
Nem volt kérdés, de talán segítség, hogy ami nem vált be nekünk:
ultrahangos riasztó, pet reject vagy mi (TV shop), napelemes vakondriasztó, kávézacc, ricinus növény (ez utóbbi kettő állítólag az illatával zavarja el)
Szintén nem vált be.
Ősszel amikor leengedtem a medencét beküldtem vagy 2 m3 vizet a járatába ... és benyelte.
Szépen kiástam a túrás környékét, mindkét irányba látható volt a járat. Gázolajos rongy be. Másnapra a járat belülről lefalazva :)
Veszek vagy készítek egy vakondcsapdát. Ez egy cső mindkét végén rugós lecsapódó ajtókkal. A túrásnál bele kell tenni a járatba. Talán ez segíteni fog.
ha már a mi nem segített lista is van, akkor a földbe ásott üveget is oda kell írni.
Nekünk gazán szeles helyen volt, de a vakond fütyült rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!