Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyi ido amig a klór felszív...

Mennyi ido amig a klór felszívódik?

Figyelt kérdés
Vettunk egy csaladi medencet, 6435 l azt hiszem. Vettunk hozza egy liter algaolot ph szabalyzot, pelyhesitot. Ez mind benne van az egy literes palackban. Hulye fejemmel hallgattam masra es bele boritottam mindet. Utana mondtak hogy nagy hulyeseget csinaltam, mert igy nem lehet furodni benne a klor miatt. Meg megy bele nagyjabol 1500 l viz. A kerdesem az lenne hogy mennyi ido mig a klor ugymond felszivodik es hasznalhato lesz a medence?
2015. júl. 2. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem szívódik fel hanem lassú oxidációk közben bomlik, pl. nálunk 60 napig ki lehetett mutatni amikor picit többet tettem medencébe....nyáron persze gyorsabban bomlik de ennyi klórnál kell egy darabig várni az biztos.

Ha leengeded és újratöltöd akkor jobban jársz.

2015. júl. 2. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:

A medence vegyszereken szokott lenni felhasználási útmutató, és adagolás. A gyártó tudja elvileg a legjobban, hogy mit állított elő, és azt hogyan kell használni. Miért nem a használati útmutatót követted?

Most kárbaveszett a víz is és a vegyszer is. Ahogy az előttem szóló mondja, ereszd le és kezd előlről az egészet. De már a leírás szerint!

2015. júl. 3. 10:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Példaként: én pl. olyan "tömény" klór készítményt vásároltam hogy 1-2kg vagy 30db 8-10köbméteres medencéhez elég.

Nos akkor legalább 20-30 szorosára kellene hígítanom hogy talán jó legyen,szerintem amit kaptál az is tömény szer lehet tehát jobb ha leengeded és újratöltöd.

2015. júl. 3. 21:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Amikor bele ment mindd akkor eleg zoldes sarga színe volt a viznek, a medence aljat sem lehetett latni. Eltelt bo 1 nap, es igencsak kitisztult. Ez tekintheto annak hogy.bomlik a klor? Valaki szerint a nagyon melegben gyorsan bomlik plane ha takaro folia is van rajta. Semmikepp sem szeretnem leengedni, csak ha nagyon muszaj.
2015. júl. 3. 21:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet hogy kitisztult mert leülepedett, de a benne levő vegyszer ilyen gyorsan tuti nem bomlott le,vagyis ezek a drágább szerek hosszabb hatásúak (normál adag esetén 1-2 hét),ezt észre lehet majd venni ha belementek és klórszagú esetleg kiütéses lesz a bőr, ha meg ilyen gyorsan lebomlott akkor az valami olcsóbb szer lehet...
2015. júl. 4. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!