Kezdőoldal » Otthon » Kert » Medence vizéhez milyen vegysze...

Medence vizéhez milyen vegyszerek nélkülözhetetlenek?

Figyelt kérdés

Pelyhesítő kell? Nem elég bele a klórtabletta? PH-nak milyen jelentősége van? Azt mindenképpen be kell állítani?

Eddig sima kombinált tablettát használtam és szép a vize, nem opálos meg zavaros, se nem algás. PH-t be se állítottam. Ez baj?

2014. aug. 14. 15:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nekünk 10 éve van, kombinált tablettát használunk (klór + algaölő), semmi mást. Még sosem lett algás a víz. A vízforgató folyamatosan megy, csak éjszakára kapcsoljuk ki.
2014. aug. 14. 15:57
 2/14 A kérdező kommentje:
Nálunk még az sem megy. :) Én forgatom a vizet, ha loccsanok egyet. Volt mikor 5 napig nem tudtam fürdeni, de akkor se forgattuk, semmi baja nem lett.
2014. aug. 14. 16:03
 3/14 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Nálunk forog, mert ugyanaz a szivattyú forgatja a vizet, amelyik felviszi a garázs tetején lévő napkollektorba. Pont emiatt kapcsoljuk ki éjszakára (akkor hűtené).
2014. aug. 14. 16:08
 4/14 A kérdező kommentje:
Napkollektorunk készülőben van, de legtöbbször nem hiányzik. Meleg napokon jó a hűs víz!
2014. aug. 14. 16:17
 5/14 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek, de sajnos a családom imád pocsolyázni. Engem is zavar, amikor odakint 35 fok van, és a víz is 30 fokos. Sokkal jobb lenne a 25. :)
2014. aug. 14. 16:22
 6/14 A kérdező kommentje:

Ez a medence csak az enyém. :D

Nem jött senki sem.

2014. aug. 14. 16:34
 7/14 A kérdező kommentje:

Akkor a pelyhesítő, algátlanító meg a PH is nélkülözhető? Akkor elég a egyszerű kombi vagy a sima klórtabletta ami csak gombaölő+algátlanító+fertőtlenítő? Mindegy melyiket veszem meg?

Pelyhesítő mire jó? És a pH, miért lényeges? Vagy csak mondják, hogy vegyünk minél több pénzért vegyszereket?

2014. aug. 14. 16:42
 8/14 anonim ***** válasza:
A kombitablettában pelyhesítő is van. Ha csapvízzel töltöd fel a medencét, a PH értékkel nem kell foglalkozni, tutira megfelelő lesz. Mi az első pár évben folyamatosan nézegettük a vizet (2-3 naponta) az e célra kapható tesztcsíkokkal, de mindig teljesen normális értéket mutatott, így felhagytunk vele.
2014. aug. 14. 16:48
 9/14 A kérdező kommentje:

Nekem nagyon magasat mutatott... Azért kérdeztem.

De a bőrömnek, meg a víznek sincs semmi baja, gondoltam akkor nem foglalkozom a pH-jával. Csak azt a kombit beledobom abba az úszókosárkába, azt is csak akkor ha teljesen kiürült. De a pelyhesítő mennyire fontos? Vagy csak ajánlott? Véletlen olyat vettem amibe nincs pelyhesítő.

2014. aug. 14. 23:11
 10/14 anonim ***** válasza:
A pelyhesítő akkor kell, ha már kezd opálosodni (algásodni) a víz. Ha nincs ilyen problémád, szükséged sincs rá.
2014. aug. 15. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!