Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy 10x10 m-es területet hány...

Egy 10x10 m-es területet hány óra alatt lehet kigazolni?

Figyelt kérdés
A gaz kb. 2 méteres.
2015. júl. 2. 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Először is nagyon erős fűkasza kell hozzá. Na meg attól is függ, hogy teljesen tisztára kell-e gazolni, szóval teljesen kikapálni. Ha igen, akkor szerintem egy nap alatt semmiképpen nem lehet. Minimum kettő nap, mert ez kemény meló, sokszor meg kell állni, főleg ha száraz a föld.
2015. júl. 2. 11:00
 2/5 anonim ***** válasza:
ha nem kell válogatni csak nyomni lefele, jó hozzáálással nem közmunkás módra hogy hát holnapra is legyen valami azt a 100nm-t durván 3 óra alatt le lehet pusztítani. de végülis minden a hozzáálláson meg hogy hányan meg mivel. lehet több de kevesebb is
2015. júl. 2. 11:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, nem teljes a kérdés. Mennyire kell kitisztítani, és milyen szerszámok vannak hozzá.

10x10 m nagyon kicsi terület, sok időbe nem telik.

Egy nem túl lepukkant ember kihúzgálja tövestől a felázott földből 2 óra alatt, beleértve a szusszanások idejét is, aztán egy óra alatt tisztára kapálja kézikapával.

Egy gyenge 1 lovas motoros kaszával, dikicskéssel 20-30 perc kell a föld feletti kivágáshoz, vagy egy rendesebb kaszával meg vastag damillal egy óra alatt le is lehet darálni szinte maradék nélkül az egészet, aztán egy jobb rotával negyedóra alatt háromszor végigmenni, az kiforgatja a töveket is. (Én legalábbis így szoktam, most 2 méteres, felmagzott spenótfákat irtottam ki múlt héten, hüvelykujj vastagságú, megfásodott szárral. Először ledaráltam a szárakat, aztán berotáltam az egészet.)

2015. júl. 2. 13:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Első: nem téged foglak hívni napszámosnak. :)
2015. júl. 2. 13:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Tényleg nem mindegy milyen szerszámaid vannak. Nekem van késes fűkasza, azzal le tudom vágni fél óra alatt, de ha csak egy bozótvágó van akkor 3-4 órát is lehet vesződni vele.

Másik kérdés mit értünk kigazoláson, hogy le van vágva, vagy ki kell szedni gyökerestül, felkapálni mert mondjuk valamit telepíteni akarsz oda.

2015. júl. 2. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!