Egy benzines fűnyíróval 300m2-es területet mennyi benzinnel lehet lenyírni? Mennyit fogyaszt?
Egy benzinest szeretnék venni. Ugyan a terület nagysága nem indokolja, de komplikált lenne az áramot hosszabbítóval megoldani. Még nem volt benzines nyíróm ezért vagyok rá kíváncsi, hogy hozzávetőlegesen milyen sűrűn kell majd "tankolnom".
Egyébként ezt a gépet néztem ki: [link] Milyen lehet?
Első válaszadónak - bár igen "rusztikusan" fogalmazta meg - nagyjából igaza van. Helyedben én sem vennék 300nm területért egy makitát, kb. ágyúval verébre kategória.
Egy olcsó (~20e) benzines kínai fűkasza is elég oda jópár évig (másfél deci benzinnel), de gondolkodhatsz akár használt benzines fűnyíróban is hasonló árkategória (és fogyasztás) mellett...
Az anyagi helyzetemet és a személyeskedést kérem hogy hagyjuk, nem ez volt a kérdés. Nem azért kérdeztem, mert födhöz vágna egy liter benzin, hanem kíváncsi vagyok hogy nagyjából mennyit fogyaszt, mekkora kannát vegyek hozzá, elég-e a kis 3 literes, stb.
Néztem Tecsos no-name kínai nyírókat, azokat 50.000 körül árulják. Ráadásul nem mulcsozós és nem is központi magasság állításos. Akkor már ez szerintem nem különbség, ha azt vesszük, hogy minőséget veszek 3 év garanciával.
A bolhapiacokat járni se időm, se energiám. Licitálós, apróhirdetési oldalakkal meg már megjártam. Konkrétan nem azt kaptam mint ami a hirdetésben volt. Úgyhogy pár ezer forintos értékhatár fölött nem szívesen vásárolnék onnan. Olyan is volt, személyes átvételnél, hogy előre leegyeztettük az időpontot telefonon. Mikor odamentem a címre a világ végére valami elhagyatott szőlőhegybe, ott nem volt senki. Harmadik egyeztetésre méltóztatott az illető odajönni.
Úgyhogy ezt inkább hagyjuk...
Kevesebb sértődéssel hitelesebb lett volna. Nem az anyagi helyzetedet firtattuk, pusztán jeleztük, hogy arra a területre a keretösszeg töredékéből is lehet megfelelő gépet venni. A te döntésed, hogy 20, 80, 200, vagy 800e forintot szánsz rá, nekünk ez nem oszt és nem szoroz - már míg ezt nem a mi pénzünkből teszed :D
Neked negatív tapasztalataid voltak az aukciós oldalakon, másnak pozitívak. Mondjuk ez nagyban függ attól is, hogy mit vár el az ember. Bolti kiszolgálást, x éves garanciát, bontatlan csomagolást a boltban fogsz kapni. A "most eszembe jutott, holnapra használni akarom" szintén bolt. Az "én vagyok a vevő, tehát nekem mindig igazam van" szintén bolt - jó esetben. A "boltnak" viszont ára van.
Én "aukciós oldalon" 18-ért vettem - a makihoz képest - "hulladék" kategóriájú kínai fűkaszát (a terület adottságai miatt fűnyíró nem lett volna ideális). Ennek 6 éve, azóta is használom ~1000nm-en. Normálisan gondozva még pár év múlva is valószínűleg 3. rántásra indulni fog tavasszal.
Szintén aukciós oldalon vettem gombokért (10e alatt) "hulladék" robi55-öt (kettőt, párban, az egyik javítóanyag), szórakoztam vele fél napot, kapott egy úgy gyújtást (500huf), és használom (és használják a haverok) szintén vagy 6 éve. A "szórakoztam" alatt kellemes elfoglaltságot értek, ui. én spec. imádok nyugodtan, saját magam örömére és hasznára szerelgetni.
A #2 válaszoló voltam.
Már megrendeltem a Makitát. Ha minden igaz, holnap megyek érte. Már van más Makita gépem. Ha ez is olyan minőségű, akkor évtizedekig kiszolgál majd.
Én is arra gondoltam, hogy egy jól záródó 3 literes kannát veszek. A kúton 2 liter a legkevesebb amit kiadnak. Úgy számolom, hogy heti egy nyírással hónapokig kitart. Bár mondjuk a füvem nem épp a legápoltabb gyep, van benne erős gaz is rendesen. Annál gondolom a gép is többet kér majd.
Én se a fűgyűjtőbe gondoltam gyűjteni. Ennek van mulcsozó funkciója, egyből össze is aprítja a zöldet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!