Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy benzines fűnyíróval...

Egy benzines fűnyíróval 300m2-es területet mennyi benzinnel lehet lenyírni? Mennyit fogyaszt?

Figyelt kérdés

Egy benzinest szeretnék venni. Ugyan a terület nagysága nem indokolja, de komplikált lenne az áramot hosszabbítóval megoldani. Még nem volt benzines nyíróm ezért vagyok rá kíváncsi, hogy hozzávetőlegesen milyen sűrűn kell majd "tankolnom".

Egyébként ezt a gépet néztem ki: [link] Milyen lehet?

2015. ápr. 26. 12:01
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
Hát erre mondják,ha pénzed ilyen drága gépet venni,akkor ne szarkodjál a tankolásnál .
2015. ápr. 26. 14:56
 2/8 anonim ***** válasza:
47%

Első válaszadónak - bár igen "rusztikusan" fogalmazta meg - nagyjából igaza van. Helyedben én sem vennék 300nm területért egy makitát, kb. ágyúval verébre kategória.

Egy olcsó (~20e) benzines kínai fűkasza is elég oda jópár évig (másfél deci benzinnel), de gondolkodhatsz akár használt benzines fűnyíróban is hasonló árkategória (és fogyasztás) mellett...

2015. ápr. 26. 15:37
 3/8 A kérdező kommentje:

Az anyagi helyzetemet és a személyeskedést kérem hogy hagyjuk, nem ez volt a kérdés. Nem azért kérdeztem, mert födhöz vágna egy liter benzin, hanem kíváncsi vagyok hogy nagyjából mennyit fogyaszt, mekkora kannát vegyek hozzá, elég-e a kis 3 literes, stb.

Néztem Tecsos no-name kínai nyírókat, azokat 50.000 körül árulják. Ráadásul nem mulcsozós és nem is központi magasság állításos. Akkor már ez szerintem nem különbség, ha azt vesszük, hogy minőséget veszek 3 év garanciával.

A bolhapiacokat járni se időm, se energiám. Licitálós, apróhirdetési oldalakkal meg már megjártam. Konkrétan nem azt kaptam mint ami a hirdetésben volt. Úgyhogy pár ezer forintos értékhatár fölött nem szívesen vásárolnék onnan. Olyan is volt, személyes átvételnél, hogy előre leegyeztettük az időpontot telefonon. Mikor odamentem a címre a világ végére valami elhagyatott szőlőhegybe, ott nem volt senki. Harmadik egyeztetésre méltóztatott az illető odajönni.

Úgyhogy ezt inkább hagyjuk...

2015. ápr. 26. 16:31
 4/8 anonim ***** válasza:
54%

Kevesebb sértődéssel hitelesebb lett volna. Nem az anyagi helyzetedet firtattuk, pusztán jeleztük, hogy arra a területre a keretösszeg töredékéből is lehet megfelelő gépet venni. A te döntésed, hogy 20, 80, 200, vagy 800e forintot szánsz rá, nekünk ez nem oszt és nem szoroz - már míg ezt nem a mi pénzünkből teszed :D

Neked negatív tapasztalataid voltak az aukciós oldalakon, másnak pozitívak. Mondjuk ez nagyban függ attól is, hogy mit vár el az ember. Bolti kiszolgálást, x éves garanciát, bontatlan csomagolást a boltban fogsz kapni. A "most eszembe jutott, holnapra használni akarom" szintén bolt. Az "én vagyok a vevő, tehát nekem mindig igazam van" szintén bolt - jó esetben. A "boltnak" viszont ára van.

Én "aukciós oldalon" 18-ért vettem - a makihoz képest - "hulladék" kategóriájú kínai fűkaszát (a terület adottságai miatt fűnyíró nem lett volna ideális). Ennek 6 éve, azóta is használom ~1000nm-en. Normálisan gondozva még pár év múlva is valószínűleg 3. rántásra indulni fog tavasszal.

Szintén aukciós oldalon vettem gombokért (10e alatt) "hulladék" robi55-öt (kettőt, párban, az egyik javítóanyag), szórakoztam vele fél napot, kapott egy úgy gyújtást (500huf), és használom (és használják a haverok) szintén vagy 6 éve. A "szórakoztam" alatt kellemes elfoglaltságot értek, ui. én spec. imádok nyugodtan, saját magam örömére és hasznára szerelgetni.

A #2 válaszoló voltam.

2015. ápr. 26. 16:48
 5/8 anonim ***** válasza:
67%
Nekem egy 185ccm-es Honda gépem van, valamivel több mint 600 nm-t nyírok vele, és ehhez kb.3-4dl benzint fogyaszt.
2015. ápr. 26. 21:26
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, végre legalább egy hasznos válasz is akadt. Én is így saccoltam kb. A hosszú hétvégén azt hiszem be is vetem a gépet. :)
2015. ápr. 27. 16:47
 7/8 anonim válasza:
72%
Nekem MTD 51 BO Benzines fűnyíróm van. Ez a legalja, 30-ért lehet kapni a TESCO-ban. 800nm-t szoktam vágni vele kb kéthetente kb 7 deci benzinnel. 4 éve megvan, még nem volt vele gond, évente kell egy légszűrő és egy olajcsere és tökéletesen működik, a füvet pedig oldalra szórja nem a lábamra, vagy zsákba, ami 5 perc alatt megtelik. Szerintem felesleges ilyen drága gépet venni 300 nm-re, de te tudod. Benzint pedig nem szabad sokat betárazni, mert a legtöbb gép csak a frisset szereti, pár hónapos benzinnel már nem az igazi.
2015. ápr. 29. 20:10
 8/8 A kérdező kommentje:

Már megrendeltem a Makitát. Ha minden igaz, holnap megyek érte. Már van más Makita gépem. Ha ez is olyan minőségű, akkor évtizedekig kiszolgál majd.

Én is arra gondoltam, hogy egy jól záródó 3 literes kannát veszek. A kúton 2 liter a legkevesebb amit kiadnak. Úgy számolom, hogy heti egy nyírással hónapokig kitart. Bár mondjuk a füvem nem épp a legápoltabb gyep, van benne erős gaz is rendesen. Annál gondolom a gép is többet kér majd.

Én se a fűgyűjtőbe gondoltam gyűjteni. Ennek van mulcsozó funkciója, egyből össze is aprítja a zöldet.

2015. ápr. 29. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!