Füvesítés előtt mennyire ajánlatos gyomirtózni és műtrágyázni?
A kertünkben nagyon csúnya a régi fű, újat szeretnék telepíteni. A régi füves részt úgy ahogy van felástam. Csak részben volt gazos, de ami benne volt, azt benne is hagytam. A régi fűmaradványokat is. Ásóval jól szétdaraboltam mindent. Azóta már még egyszer át lett forgatva. Most már olyan a föld, hogy szinte nem is látszik, hogy van benne valami, teljesen porhanyós lett az egész. Bár amúgy sem volt nagyon gazos.
Ezek után kell még gyomirtózni egy ilyen porhanyós talajt? Vagy majd füvesítés után? Hallottam erről a glialkáról meg hasonló szerekről, de állítólag az mindent megöl, még a füvet is. Így gondolom, hogy friss fű előtt nem nagyon ajánlatos. :) Na meg ahogy írtam, nem volt olyan szintű gaz, hogy bozótos legyen...
Van még olyan is, ami csak a kétszikűeket öli meg, de állítólag az elég füvesítés után, ha majd valamennyire kinőtt már az új fű.
Hallottam olyan véleményt, miszerint a gyomirtó benne marad a földben, illetve a gyomirtózás ellenére idővel ismét kinő a gaz.
Szóval a lényeg annyi, hogy kell vagy nem kell? :)
Mikor annak idején ez a bizonyos rész gazos volt, akkor egységesen nőtt a gaz mindenhol, ott is, ahol se most fű, se gaz. A gaznak pedig szerintem nőnie kéne, mert nem hiszem, hogy az olyan válogatós. :) A tápanyagtartalommal nem hiszem, hogy gond lehet, mert egy kb. 12 nm-es, tehát egy 3x4-es kis részről van szó. Ez a fű- ás gazhiány pedig csak foltokban van. Ráadásul a mostani vetés előtt már sokadszorra volt felásva, jól át volt forgatva az egész. Elég furának tűnik, hogy egy ilyen kis területen azokban a pici hiányos foltocskákban pont nincs elég tápanyag... Ha mondjuk egy jóval nagyobb területről lenne szó, akkor ott lehetnének eltérések a földben. De itt olyan furcsa ez az egész. Bár nem vagyok kertész, nem értek hozzá. :)
A kiszáradást pedig igyekszem megelőzni minden nap.
Én a fűmag nem egyenletes szórására tippelek. Mert a rész egyik sarkába elég sokat szórtam /ez megmaradt az emlékezetemben/ és ott nagyon dús a fű. Hogy a közepe táján hogy szórtam, azt már nem tudom, de igyekeztem mindenhova egyenletesen. Ezek szerint nem jött össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!