Akinek szép a gyepje, elmondaná, hogy mit hogyan csinál? Minden esetben gyomirtózni, műtrágyázni, szellőztetni kell?
1-2 havonta szórók ki gyepre ajánlott komplex műtrágyát (intenzív növekedés szakában), vettem ilyen kézi fűszellőztetőt olcsón,amivel évi 2-szer végigszaladok, így szebben fog növekedni,de egyébként van aki nem csinálja és szép a füve.
Ha nagyon elgyomosodna akkor kétszikű gyom ellen gyom-stop szert lehet kifújni.
Legfőbb hangsúly az öntözésen van!
Nekem pl. nagyon szép minden évben a fent leírtakat alkalmaza..
Ha friss a telepítés, akkor a nagyobb gyomoktól (paré, tarack, pittypang stb) érdemes gyomlálással megszabadulni egy jó eső vagy alapos locsolás után, fűnyírás előtt. Az apróbbak, mint pl. a kövér porcsin, kiszorul a fűtől is. A tarackra, érdemes időben odafigyelni, mert azt a kétszikű gyomirtó nem bántja és nagyon el tud terjedni. Látszólag olyan mint a fű, sőt a szárazságot is jobban bírja, így a laikus sokáig nem fog gyanút.
Én csak áprilisban és szeptemberben egy jó eső előtt műtrágyázok mezei NPK-val. Fele annyiba kerül mint a gyeptrágya, de az összetétele ugyanaz ha megnézed.
Értem, köszönöm! Egyelőre kézzel szedegetjük ki a gyomokat, de szinte meddő vállalkozás, mert nem kicsi a terület.
Hallottam a tarackról, de így hogy le van vágva a fű nem ismerem fel, igaz csak képről láttam. 7 centis fűben, hogyan tudnám felismerni a tarackot?
Ez a fű ez idei vetés?
És előtte nem volt rendes gyomirtás, és magágykészítés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!