Hogyan kell az orchideát "fürdetni"?
Figyelt kérdés
Én eddig úgy csináltam, hogy egy direkt erre vásárolt műanyag tálba tápoldatos vizet öntöttem, majd az orchideát beleállítottam pár órára, végül lecsöpögtettem. Most láttam egy videón, hogy a kertészetben egy mély tálban megmerítették az orchideát, az egész átlátszó cserepet a víz alá merítették, majd lecsöpögtették. Ti hogyan szoktátok?2015. jún. 21. 18:36
1/2 anonim válasza:
Az egész cserepet víz alá kell meríteni és ha emgszívta amgát, akkor lecsöpögtetni.
De a tápoldattal nagyon vigyázz, mert az orchideák extrém érzékenyek rá.
2/2 anonim válasza:
Én úgy, hogy ugye eleve a cserép (ami alul lukas) egy direkt orchideának való kaspóba van. Annyi vizet töltök a fakérgekre (nekem ebbe van ültetve az összes orchideám) hogy teljesen ellepje a kifolyt víz a kaspót, és így hagyom kb 1 napig, had ázzon,nem csöpögtetem ki. Mikor a kérgek jól megszívták magukat, leöntök a vízből, hogy ne érje a gyökereket már víz, és ennyi. Semmi tápoldat, és nincs olyan időszak, hogy ne borítaná virág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!