Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy kell az orchideát locsolni?

Hogy kell az orchideát locsolni?

Figyelt kérdés
Most kaptam egy lepkeorchideát, de nem tudom melyik locsolási mód jobb számára. Az amikor beleállítom egy vízzel telt vödörbe/lavorba kb 10 percig, vagy simán, mint a többi virágot locsolhatom, ami meg átfolyik rajta azt kiborítom? Ki melyiket használja? Mik a tapasztalatok?

2014. nov. 19. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Én beleállítom fél órára egy esővízzel teli kaspóba kéthetente, amibe pici orchidea tápot is öntök. Most virágzik már harmadszor az orchideám, szóval nekem ez bevált. Hozzáteszem, hogy elég párás nálunk a levegő, most pl. 62% a pára, ezért van, hogy 3 hétig nem is nyúlok hozzá.
2014. nov. 19. 18:50
 2/5 anonim válasza:
100%
Mi permetezzük és locsoljuk őket és nagyon szépek az egyik most hozott egy új hajtást:)
2014. nov. 19. 18:59
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :)
2014. nov. 20. 18:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha hetente egyszer 10-20 percre vízzel telt vödörbe állítod, az azért jó, mert van ideje a gyökerek szivacsos külső rétegének megszívnia magát vízzel. Egyébként meg a külső körülmények nagyban meghatározzák, hogy hol milyen módszer a sikeres ill. alkalmazható.
2014. nov. 22. 07:38
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen akkor úgy fogom csinálni :)
2014. nov. 23. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!