Kezdőoldal » Otthon » Kert » Azt szeretném meg tudni...

Léna19 kérdése:

Azt szeretném meg tudni tudnék-e segíteni valahogy rajta hogy újra virág borítsa be vagy várjak egy egész évet az újra virágzásra?

Figyelt kérdés
Kaptam egy szobarózsát a halottak alapján én szobában ablak párkányra helyezett kavicsos tálcán helyeztem el! Sajnos le hullott a sok kis rózsa fejek és az óta csak zölden díszeleg ami nagyon szép de hiányolom a vörös kis rózsa fejeket.
2015. jún. 8. 10:18
 1/3 anonim válasza:
Én úgy tudom ki kell ültetni vagy legalábbis átültetni virágföldbe,mert csak úgy életképes.És amennyire tudod vissza kell vágni és akkor sok szép virággal fog megajándékozni.A kertészetben mondták nekem Várpalotán.
2015. jún. 8. 13:53
 2/3 anonim ***** válasza:
Minden ágát vágd vissza, úgy, hogy az első 5 leveles levél maradjon meg /alakformálás miatt lehet lentebb is/. Két hét múlva piros leveleket hajt az első 5 leveles hónaj rügyből, ezekből lesznek az új rózsák.
2015. jún. 8. 16:04
 3/3 anonim ***** válasza:

A várakozás nem segít.

A rózsa szabadföldi növény. A mini-rózsa is.

Ki kellene ültetni a szabadba.

Meg kellene metszeni.

Virágzó növényekhez való (magas kálium és foszfor tartalommal rendelkező) növénytápoldattal való öntözéssel (heti 1x) kellene a virágzást segíteni.

2015. jún. 9. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!