Rövid tenyészidejű csemegekukoricát június közepéig nyugodtan lehet vetni, nincs a kérdező elkésve semmivel ezen a téren.
A magokat én is beszoktam áztatni 1 napra vetés előtt már csak azért is, mert így vetés után 1 öntözést megspórolok, ha nem várható eső.
Egyébként meg tényleg szokás a kukoricát palántázni, bár inkább a briteknél (volt) jellemző ez mivel egyes területein az országnak még június elején is lehet fagy. (Feltételezem részben onnan is terjedt el ez a szokás). Igaz nálunk ennyire nem radikális még az időjárás, de ki tudja merre haladunk-e tekintetben. Kiskerti körülmények között meg nem biztos, hogy mindenkinek van értelme fátyolfóliát beszereznie 1-2 sor kukoricáért vagy akármiért.
Szóval kedves 5-ös mielőtt végleg kitérnél a hitedből és leoltanál másokat, inkább járj utána és gondold át az adott dolgot, mert nem biztos, hogy hülyeség.
2015. máj. 25. 19:29
12/18 hell-ikon válasza:
izé, július közepéig lehet, nem június közepéig vetni rövid tenyészidejű kukoricát. Bocs, már a brites részen járt az agyam, mikor elkezdtem a hszt írni.
2015. máj. 25. 19:33
13/18 schocko válasza:
...a kérdésben nincs meghatározva milyen kukorica, viszont gondolom saját részre akarja termeszteni, s nem piacolni vele, ha már ennyire laikus...én termesztettem már mindenféle kukoricát sok tízezer négyzetméteren (hektáron), természetesen főleg géppel vetve és művelve, s tudom milyen hőmérsékleti és egyéb igényei vannak...palántázni azt érdemes, ami lassan fejlődik, a kukorica nem ilyen, jó időben "szemlátomást" nő...persze lehet pár napot csalni, de a ráfordított többletmunka olyan nagyon nem térül meg gondolom, én például igyekeztem inkàbb a réseket megtalálni a csemegekukoricánal, amikor a zöme már lemegy, s kezd hiány lenni például, másrészt sokkal olcsóbb kisebb ráfordítással nagyban termelni, mint kínlódni apróban nagyobb haszonkulcsért...
2015. máj. 25. 19:52
14/18 anonim válasza:
Szomszéd már másodszorra veti újra a kukoricát mert a hülye időjárás miatt több mint a fele nem kelt ki (mindegy hogy korai vagy nem), ez már nem az első év, mióta húzott fóliát és palántaként neveli a paradicsommal, paprikával sokkal elégedettebb az egyenletes növekedés és a termés miatt is, saját célra termel de 3 héttel előbb eheti a család, tehát ha nem viszi piacra még akkor is nagyon jól járt a palántával ami nem hülyeség, főleg észak Mo.-n!(természetesen a kukorica palántát is "edzeni" kell kiültetés előtt hogy ellenálló legyen).
2015. máj. 25. 20:09
15/18 hell-ikon válasza:
Látod Schokcko, pont az itt a probléma, hogy te a nagyüzemi termelést veted össze a kiskerti termesztéssel, pedig a kettő azért nem kis mértékben különbözik egymástól. Jó persze vannak alapok amik itt-ott megegyeznek, de azért a kettő mégsem ugyanaz. Ezért mondtam, hogy előbb gondold át a részleteket, mert nem biztos, hogy hülyeség, amit egyesek leírnak.
2015. máj. 25. 20:18
16/18 schocko válasza:
...én délről származom, s ilyenkor a korai kukoricában már el lehet bújni...de ha korait akarnék, akkor mégis a fátyolfóliával próbálkoznék...
2015. máj. 25. 21:23
17/18 anonim válasza:
Beáztatással hamarabb kell ki, csak nedves talajba van előnye. Száraz talajba vetve, elhal a mag.
2015. máj. 31. 13:29
18/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, hogy leírtátok a tapasztalataitokat, elképzeléseiteket. Mindenki kapott egy lájkot! :-) Elültettem, nedves földbe, beáztatva, 4cm mélyre. Naponta öntözöm, később beszámolok az eredményről. :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!