Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért ilyenek a paradicsom...

Miért ilyenek a paradicsom palántáim? (kép)

Figyelt kérdés

[link]

Körülbelül 3-4 hete ültettem át kis műanyag poharakba, és azóta kezdenek mind ilyenek lenni. Hetente kétszer szoktam öntözni, mert általában elég nedves a talajuk, és az ablak párkányán tartom (belül), szóval kapnak fényt, meleget (nem túl sok meleget). Még kezdő vagyok a paradicsomnevelésben, de azért szeretném tudni, hogy mit kezdjek velük. Ha még kell valami, akkor leírom részletesebben.

2015. máj. 10. 10:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Nálam akkor volt ilyen amikor tápanyaghiány lépett fel (foszforhiány), esetleg lehet gomba is de inkább hiány/hőmérséklet.
2015. máj. 10. 10:25
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ
2015. máj. 10. 14:11
 3/10 A kérdező kommentje:
de ez még helyrejöhet?
2015. máj. 10. 14:12
 4/10 anonim ***** válasza:
Meg kellene egynek nézni a gyökerét, ha rohadt akkor nem hinném, ha ép gyökere van akkor foszfortúlsúlyos műtrágya/vmilyen kondicionáló esetleg helyrehozza de az sem 100% már sajnos.
2015. máj. 10. 14:44
 5/10 anonim ***** válasza:

A talaj kinézete (fehér kiválások) alapján agyon van öntözve, valószínűleg soha nem hagyod kellően kiszáradni. Akkor kellene csak öntözni, mikor már 1-2 cm mélyen is csaképp egy kicsit nedves a föld, azaz szerintem hetente max. 1x vagy ritkábban, ilyen növény-cserép arányt nézve. Ez a túlöntözés okozhatta a gyökérpusztulást, így gyökerek nélkül nem tudja a megfelelő tápanyagokat felvenni.

Ültesd ki a kertbe, öntözd be rendesen, aztán legalább egy-két hétig ne nézz rá még távcsővel se, és helyre fog jönni.

2015. máj. 10. 18:44
 6/10 anonim ***** válasza:

A jövőre vonatkozóan jótanács: Legközelebb ne ültesd át őket. Vagy közvetlenül vesd külön pohárba (2-3 magot egybe és a legerősebb kettőt hagyd meg) vagy vess nagyobb edénybe többet (én egy éthordó nagyságúba szoktam szórni egy csomag magot) és közvetlenül ebből ültetem már szabadföldbe.

Az átültetés mindig nagyon megviseli a növényeket. Jobb minél kevesebbet bolygatni őket.

2015. máj. 11. 15:40
 7/10 anonim ***** válasza:
5-ös választ vedd irányadónak. Hozzáteszem, jó mélyen ültesd el. A paradicsom és a paprika azon növények közé tartozik, amelyek a szárukból is növesztenek gyökereket, ha az földbe kerül.
2015. máj. 11. 15:58
 8/10 A kérdező kommentje:
Megnéztem az egyiknek a gyökerét, és nem nézett ki igazán jó állapotban. Nem rothadt volt, csak eléggé fejletlen. Megpróbálom, amiket írtatok, remélem, beválik. Köszönöm a válaszokat.
2015. máj. 18. 13:01
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Még csak ezután akarod megpróbálni? Eddig mi a tökömet csináltál? Ha kertészkedsz, csináld rendesen, mert félgőzzel az ugyanúgy nem megy, mint az életben semmi más sem.
2015. máj. 19. 07:43
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát ezt pedig kár volt lepontozni. (Most 43 %.)

A kertészkedés tipikusan az a dolog, amit nem lehet úgy csinálni, hogy majd a jövő héten megcsinálom, mert akkor érek rá. Ha bármi probléma van, akkor arra a lehetőségek szerint a leggyorsabban ugrani kell, mert egy hét múlva már felesleges lesz elvégezni a dolgot, mivel tönkrement a növény, vagy legalábbis nagy kár keletkezett pár nap késlekedés miatt.

2015. máj. 19. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!