Paradicsom palánta elültetésének pontos módja?
Figyelt kérdés
üdv. Azt szeretném megkérdezni,hogy a palántát pontosan hogyan kell elültetni? Olvastam róla,hogy a leveleket alul le kell tördelni és mély árokba ültetni. De olvastam olyat is ahol ezt fektetésnek hívják. Tehát most azt kell,hogy ások egy nagyon mély árkot és állítva beleteszem őket letördelt alsó levelekkel vagy tényleg fektetve kell elültetni? Ha fektetem akkor hogy lesz merőleges a növény? Mert azért elég merev a szára úgyhogy ránézésre nem nagyon látom hajligathatónak. Szóval nekem úgy tűnik,hogy a két módszer azonos csak hülyén van fogalmazva. Egyébként magról ültetett különböző fajta paradicsomok. Magasságuk 20-40 cm között van. köszi.2015. máj. 7. 11:19
1/4 anonim válasza:
Ha egyenként cserepezve vannak, akkor így egyszerűen beültetheted a talajba. A levél lecsipkedést meg a megdöntést akkor szokták javasolni, ja termesztőközegből kiszedett, tehát némileg sérült gyökérzetű palántákról van szó, ahol a párologtatás csökkentésére csipkedik le az alsó leveleket, az elfektetés célja meg a szár alsó részének meggyökereztetése. Ezek az elfektetett palánták majd a fény hatására újra függőleges állapotba nőnek.
2/4 anonim válasza:
Nem kell letördelni a leveleket. Egyszerűen beleteszed a palántát egy lyukba, ráhúzod a földet, óvatosan megnyomkodod, beöntözöd és kész.
3/4 anonim válasza:
Akkor szokták megdöntve mély lyukba tenni, ha nagyon megnyúlt palántákról van szó, amiknek a szára nem bírná a terhelést.
Normális, többé-kevésbé jó kinézetű paradicsomokat elég sziklevélig földbe tenni, ennyitől már nem fognak kidőlni.
Ha merevek a szárak, ahogy írod, akkor ez azt jelenti, hogy nem kell fektetni őket. Fektetni a hajlékony szárút kellene, úgy, hogy a földben lévő rész nagyjából 30° emelkedéssel legyen, sorirányban fektetve, a tetejét nagyjából felfelé hajlítva. A hegye úgyis felfelé indulna.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2015. máj. 11. 15:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!