A paprikát kiültetése után mikor lehet lombtrágyával öntözni vagy permetezni?
Szerves trágyával bőven el van látva, egy fajta paprika levelei mégis igen furcsák, hiánybetegséget mutatnak. Én eldönteni nem tudom, hogy Ca, K-hiányról van-e szó, ezért Wuxallal megpermetezném. Jól teszem?
Köszönöm szépen a válaszotokat.
Több éve lomb trágyázom és véleményem szerint virágzáskor vagy előtte egy héttel érdemes lomb trágyázni.
Arra kell figyelni nehogy túladagold, 0,1%-os max. 0,2%-os (1 literbe 1ml) oldatot adhatsz neki nyugodtan, de nem biztos hogy a hiánytünet teljesen elmúlik.
Fotót rakhatnál fel, hátha lenne ötlete valakinek, hogy mi lehet.
Kiültetés után pár hétig én nem tápoldatoznék, bár ha muszáj...
Hajdan csodájára jártak a paprikánknak. Mostanában meg megkeseríti az egész nyaramat. Nagyon nem jó, hogy ugyanoda van ültetve a polikarbonáttal fedett, rögzített melegházba. Talán megpermetezem, inkább mint öntözzem a gyökerek érzékenysége miatt. Egy fajta hiány eseten viszont az ilyen összetett tápoldatok nem igazán hatásosak.
Fényképet sajnos nem tudok föltenni.
Nagyon köszönöm a segítőkészséget.
Hogy hiány, az egyáltalán nem biztos. Ha valamiből több került a földbe az elmúlt években, mint szabad lenne, az meggátolja más anyagok felvételét, tehát relatív hiányt mutatnak a levelek, hiába vannak azok az anyagok is megfelelő mértékben jelen. Ezt hívják antagonizmusnak.
Pl. az eltúlzott NPK-használat a magnéziumhiányra utaló leveleket eredményez, hiába van normál mennyiségű magnézium a talajban. Erre kell Mg-levéltrágyát használni.
Igen, tudok erről. Manapság "ne fogjon senki könnyelműen" növénytermesztésbe. Mindenképpen szerelje föl magát szakkönyvekkel, mikroszkóppal, fényképezési, internetelérési lehetőséggel.
Köszönöm szépen a tanácsaitokat,a segítőkész hozzáállást gondjaimhoz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!