Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tényleg káros ha gyorsan...

Tényleg káros ha gyorsan locsolok?

Figyelt kérdés

készítettem egy csepegtető rendszert. másfeles fúróval van kifurkálva coloskpe cső és 1000-es IBC-ből gravítációs elven. DE elég gyorsan kifolyik a víz 5 perc alatt 100 liter 40nm-re. 4x10m cső. szinte spricceli a vizet. érdemes valami szűkítést csinálni a tartály és a cső közé vagy a furatokat kicsit meleg vassal megdeformálni ?? vagy nem csinál bajt? mert van egy záró a tartályon de azzal nem tudom jól szabályozni.

Amúgy csak napi 100-150 litert engedek ki

Vélemények ??

2015. ápr. 16. 19:41
 1/6 anonim ***** válasza:
A 0.5 fúrat is elég lenne .Így sok viz megy oda is ,ahová talán nem is kellene .Gravitációs rendszerrel nagyon nehéz eltalálni,mekkorák legyenek a lyukak .A nyomás nagysága állandóan változik,ahogy fogy a víz a tartályból .
2015. ápr. 16. 19:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez így nem csepegtető öntözés. Csak a pénztárcádra káros így a rendszer. A csepegtető öntözés lényege, hogy a cseppek csak egy csepp nagyságú területre hullanak és ott beszívódnak a talajba, ahol viszont szétterjednek. Így a talaj felszíne tulajdonképpen nem lesz nedves és nem párolog el onnan "feleslegesen" az öntözővíz, azaz a kivitt víz jobban hasznosul.
2015. ápr. 16. 20:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Csatlakozva az előttem szólókhoz annyival egészíteném ki, hogy ezzel a módszerrel ahogy most csinálod, jobban tömörödik a talaj. A csepegtető módszert azért találták ki, hogy ne legyen olyan tömör és kemény a föld később, mint a beton...
2015. ápr. 17. 09:24
 4/6 A kérdező kommentje:

hát köszönöm.

Nem volt kissebb fúró a környéken az a baj.

miért káros a tárcámra? előnyöm hogy nem permetezem rá a vizet és kisebb valószínűséggel lesz beteg az eprem, meg ez segíti az idő spórolást mivel az nincs.

víz az van a kútba aztán nem sokáig tart teleszivatni.

MEg teljesen ingyen volt minden hozzávaló.

a tövenkénti vízigényét kielégíti az epernek oszt kész.

Olyanra lettem volna kiváncsi hogy azt mondták hogy elszikesedik meg ellugosodik ha gyorsan megy ki a víz.

De hát akkor teszek bele egy szelepet oszt lassabban fogja kiengedni a tartályból a csőbe nem lesz olyan nyomás.

2015. ápr. 17. 14:05
 5/6 anonim ***** válasza:

A leírt hibákon kívül más csak akkor lenne, ha hosszabb időn keresztül nyomatnád így a vizet, akkor lemosódna minden hasznos anyag a gyökérzóna alá.

Nekem rendes gyári csepegtető szalagom van, azzal egy óra csepegtetés után is tényleg csak 20 cm-es vizes folt van a felszínen, és nem áll össze a talaj, de mikor megszárad a föld, akkor fehér az egész. Szerintem ez vízkő.

2015. ápr. 17. 17:09
 6/6 A kérdező kommentje:

köszi akkor végülis az hogy gyorsan megy az csak összetömöríti a földet oszt kész meg vízpocséklósabb mint a gyári. De nagyobb kárt nem tesz, az nem számít, a közét amúgyis néha felkel kapálni jóttesz neki

Mondjuk teszek bele minden harmadikba Master20-20-20 40dkg-t, meg vivát 100ml,krista K plusz-t 5dkg-t, meg még keserű sót 10dkg ezt csak minden 5. be. ez így max 0.65% os ami nem káros ha jól tudom.mert 1% ig meghet de nem teszek annyit.

Van benne egy szivattyú amivel locsolás előtt felkavartatom és csak utána engedek ki belőle.

2015. ápr. 17. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!