A gyerek ráöntött fél liter tejet a virágomra. Most mi a bánatot csináljak?
Nagy méretű cserepesvirág, bent a lakásban. Ilyenkor mi van? Be fog büdösödni? A tejet a virágföldből ki nem öblítem .
Kész vagyok : D
Semmi baja nem lesz, én egy kicsit átöblíteném, de attól sem lesz baja, ha beáztatod kicsit, vagy átülteted, meghagyva a gumók körüli földlabdát, a Zamioculcas nagyon strapabíró növény.:)
A kicsi pedig aranyos lehetett, szerintem mondd el neki, hogy s mint vannak a dolgok és engedd segíteni, ha te is locsolsz, mert ha ennyire érdekli, máskor is meg fogja csinálni, és lehet, hogy olyan növénnyel, ami nem ilyen erőteljes.:)
Most két nap után már lehet, mindegy, de simán át kellett volna öblíteni a földet, azonnal. Öntözni rá felülről, hogy alul kimosódjon. Úgy most is meg lehetne még csinálni, hogy beáztatni egy vödör vízbe, és ha felázott, akkor átöblíteni. Semmi baja nem lesz attól, hogy pár napig sáros a földje, az csak hosszabb távon káros.
Öblítés után nem árt egy kis tápoldat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!