Milyen gyümölcsfajtákat ültessek a kertbe?
A bevásárlóközpontokban,boltokban,zöldségesekbe kapható fajták eltérőeket szeretnék.
De nem szeretnék a permetezésre nagyon se pénz se időt fordítani.
Nem baj ha nincs rajtuk rekord termés,de ne kelljen permetezni.
Miket érdemes ültetni almából,körtéből,szilvából!,
meggyből,kajsziból?
Igénytelenebb fajtákat keresek amik a szárazabb időszakot is jól viselik.Főleg szilva. Nem baj ha nem magvaváló.
Szilvából a német fajták azok amelyek rezisztensek a Plum pox virus kórképpel szemben, más néven szilvahimlővel vagy Sarka vírussal szemben; ezek a fajták biztonságos termést adnak, gyümölcsük nagyon finom. Ilyen fajta pl: Haganta, Elena. A Bluefre, Debreceni muskotály, Cacanska lepotica, Ringlo és Besztercei fajtákat is csak ajánlani tudom; isteni finom gyümölcsökkel rendelkeznek. Lemosó permetezést viszont jó ha biztosítasz mindegyik fajtánál és egy kis lombtrágya sem árt neki. Attól is függ amúgy hogy milyen alanyon van a nemes fajtánk, hisz vannak szárazságtűrő fajták, így öntözni sem nagyon kell. a térállás attól is függ h milyen koronaformát szeretnél kialakítani. Cseresznyét nem nagyon ajánlom, mivel kártevők és kórokozók ellen kell a permetezés főleg a blumeriellás levélfoltosodás és a cseresznyelégy ellen kell védekezni, de ott van a Monilia fructicola és a Monilia laxa kórokozó is; a cseresznyét évente minimum 4-6 alkalommal kell permetezni. Az alma is igényesebb, mint a szilva. Tehát permetezés szempontjából a szilva az egyik legkedvezőbb és a dió (viszont ez utóbbi nagy helyet foglal el 8-10mx5-7m).
Minden gyümölcsfánál kell a tápanyag-utánpótlás lombtrágya formájában, tehát ez egy permetezés és az őszi- tavaszi lemosópermetezés.
A többit már te döntöd el.
Remélem h tudtam kicsit segíteni :)
Szilvának mi a szárazságot jobban viselő alanya?
A német fajták nem igénylik jobban hűvösebb,nedvesebb környezetet?
A meleg száraz nyár hogy érinti őket?
Körtéből? A Barna és fiát megtaláltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!