Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy ültessek-e narancs/citrom/mandarinmagot vagy ne? És hogy mibe kéne ültetni, na meg persze mennyi ideig tart, míg kihajt, hány naponta kell öntözni, stb?
Én nem azt mondtam, hogy ne ültess :) ültess, csak termőt fát ne várj. Beleteszed egy tejfölöspohárba, rá kb fél centi föld, lezakarod folpackkal, és folxamatosan nedvesen tartod amíg ki nem hajt, de ne tocsogjon a vízben, lyukaszd ki a pohár alját. Kihajtás után fólia le, növényt a napra, és öntözd. Kb ennyi. Hogy hány naponta kell azt majd látni fogod. Ne száradjon ki, mindig legyen nyirkos, de ne álljo a vízben.
Maghoz meg úgy jutsz, hogy meghámozod a gyümölcsöt, lemosod és kiszárítod a magot. Ültetés előtt meg félnapra vízbe teszed.
Régen, amikor kicsi voltam volt citromfánk, kb a derekamig ért...
Ha palántázni akarsz, ajánlom az avokádó ültetését! Kb 6-7 növényem van ami jobbra-balra el lett osztogatva :D.
Veszel avokádót, megvárod míg megérik. A gyümölcsét megeszed...
A magokkal pedig így jársz el:
https://www.youtube.com/watch?v=6ED074Ymz18
Érdemes sok magot csíráztatni, mert elég sokat el fogsz veszíteni. Nekem most heten napoznak az ablakban, 3 különböző fejlődési szakaszban, plusz egy növény amit épp próbálok feléleszteni.
Én kislány korom óta ültetek mandarint, narancsot, citromot majdnem minden évben. Nagyapámtól lestem el a dolgot, aki teázáskor belecsakavta a citrom levét a teába, a kipergő magokat pedig beledugdosta ujjaival egy nagyobb cserepű virág földjébe. :)
Lényeg, hogy mindig nedves legyen a föld, max egy hónap alatt szépen kibújnak, aztán lehet palántázni. Télen nem szabad fűtött helységben tartani, folyosókon, spajz? szépen kitelelnek, ha nagy meleg éri ledobálja a levelét. Érdemes egyszerre több magot leszurkálni, lehet elsőre nem sikerül de kitapasztalod.Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!