Kezdőoldal » Otthon » Kert » Már egy ideje gondolkodtam...

Már egy ideje gondolkodtam azon, hogy ültessek-e narancs/citrom/mandarinmagot vagy ne? És hogy mibe kéne ültetni, na meg persze mennyi ideig tart, míg kihajt, hány naponta kell öntözni, stb?

Figyelt kérdés
narancs, narancsmag, citrom, ültetés, szaporítás.

2015. márc. 23. 09:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Érdekességnek jó, de haszna nincs sok. Kb 15-20 év mire magról ültetve termőre fordul a citrom. Ha ki is hajt, akkor is nagy eséllyel kipusztul. Ha tudsz szerezni dugványt azzal már érdemes próbálkozni, így pár éven belül teremne is.
2015. márc. 23. 20:18
 2/10 anonim ***** válasza:
2015. márc. 23. 20:20
 3/10 A kérdező kommentje:
Csak azért tettem fel a kérdést, mert már nagyon régóta szeretnék valamit ültetni :p :D , meg mert az egyik ismerősöm is elültetett egy graphefruitmagot és 3-4 évre rá, azaz mostanra már egy teljes graphefruit sája van.
2015. márc. 24. 13:31
 4/10 anonim ***** válasza:

Én nem azt mondtam, hogy ne ültess :) ültess, csak termőt fát ne várj. Beleteszed egy tejfölöspohárba, rá kb fél centi föld, lezakarod folpackkal, és folxamatosan nedvesen tartod amíg ki nem hajt, de ne tocsogjon a vízben, lyukaszd ki a pohár alját. Kihajtás után fólia le, növényt a napra, és öntözd. Kb ennyi. Hogy hány naponta kell azt majd látni fogod. Ne száradjon ki, mindig legyen nyirkos, de ne álljo a vízben.

Maghoz meg úgy jutsz, hogy meghámozod a gyümölcsöt, lemosod és kiszárítod a magot. Ültetés előtt meg félnapra vízbe teszed.

2015. márc. 24. 15:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Bocsi a hibákért!
2015. márc. 24. 15:30
 6/10 tsubba válasza:

Régen, amikor kicsi voltam volt citromfánk, kb a derekamig ért...

Ha palántázni akarsz, ajánlom az avokádó ültetését! Kb 6-7 növényem van ami jobbra-balra el lett osztogatva :D.

Veszel avokádót, megvárod míg megérik. A gyümölcsét megeszed...

A magokkal pedig így jársz el:

https://www.youtube.com/watch?v=6ED074Ymz18

Érdemes sok magot csíráztatni, mert elég sokat el fogsz veszíteni. Nekem most heten napoznak az ablakban, 3 különböző fejlődési szakaszban, plusz egy növény amit épp próbálok feléleszteni.

2015. márc. 25. 15:23
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát. nagyon sokat segítettetek. utolsó előtti kösz a tanácsot. nem akarok termő fát, csak azt, hogy fa legyen.:) utolsó mindenféleképpem ki fogom próbálni az avokádót, csak az a baj, hogy itt Kárpátalján elég nehéz beszerezni, na de nem baj.
2015. márc. 25. 16:06
 8/10 tsubba válasza:
egy barátom jár kárpátalján, tudok küldeni vele...
2015. márc. 25. 17:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Komoly? Mennyi lenne?
2015. márc. 26. 13:02
 10/10 anonim válasza:

Én kislány korom óta ültetek mandarint, narancsot, citromot majdnem minden évben. Nagyapámtól lestem el a dolgot, aki teázáskor belecsakavta a citrom levét a teába, a kipergő magokat pedig beledugdosta ujjaival egy nagyobb cserepű virág földjébe. :)

Lényeg, hogy mindig nedves legyen a föld, max egy hónap alatt szépen kibújnak, aztán lehet palántázni. Télen nem szabad fűtött helységben tartani, folyosókon, spajz? szépen kitelelnek, ha nagy meleg éri ledobálja a levelét. Érdemes egyszerre több magot leszurkálni, lehet elsőre nem sikerül de kitapasztalod.Remélem segítettem.

2015. jún. 19. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!