Kezdőoldal » Otthon » Kert » A kutyagumi mehet a komposztba?

A kutyagumi mehet a komposztba?

Figyelt kérdés
Eddig a kukába dobáltam, de ez nem a legszerencsésebb.
2015. márc. 23. 09:25
1 2 3 4
 31/33 anonim válasza:

(Az előző vagyok)

Érdemes amúgy utánanézni az ipari komposztálásnak. Folyamatosan monitorozzák a hőt és a nedvességtartalmat, ahogy valami nem ideális azonnal korrigálja a rendszer. Rohadt nagy hangárokban csinálják, akkora homlokrakodó viszi az anyagot, hogy a kocsid is beleférne a kanalába(meg annyi konyhai hulladékot amennyi egy átlag családnál évek alatt se termelődik ). A padlón alul nyílások vannak és nyomják be a levegőt és a nedvességet, hogy teljesen ideális körülmények legyenek a kis baktériumoknak.

Londonban láttam, ott gyűjtik a házaknál termelődött komposztot, kis barna kuka a ház előtt és külön kukáskocsi viszi el. Ipari komposztálás közben áramot is termelnek(a rengeteg hő ami termelődik, meghajt lapátokat stb...)

Klassz volt átélni, hogy fejlettebb országok hol tartanak. Nálunk meg mi van...én komposztálok, oké, de a szomszéd a levágott füvet a kommunális kukába teszi...

2021. ápr. 29. 16:43
 32/33 anonim ***** válasza:

10-15 év alatt sokat változott a helyzet.

Itt Bp külvárosban szinte minden kertben van már az a műanyag komposztáló "ketrec". És használják is.

2021. ápr. 29. 17:25
 33/33 anonim válasza:
Igen, azért van fejlődés, szépen lassan, de legalább van. Egyre többen komposztálnak már szerintem és ez klassz :)
2021. máj. 1. 18:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!