Kezdőoldal » Otthon » Kert » Régi, elhanyagolt kordonos...

Régi, elhanyagolt kordonos szőllőt, ha tőben elvágom, lehet még belőle valami? Meg fog kicsit újulni, vagy mindenestől ki vele?

Figyelt kérdés
2015. márc. 5. 12:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyire életképes ezt így nem tudni. Ha az akkor ki hajt tőből. Vagy oltsd át , én is most fogom ezt ki próbálni. Már bánom hogy ki vágtam egyet rossz fajta volt mert át kellett volna oltani. Márc 20-25 .-e körül kell csinálni. Épp ma vettem oltóviaszt én mindenképp kipróbálom.Nézd meg ezt 3-4 perc https://www.youtube.com/watch?v=gTMO99y4oDI
2015. márc. 5. 12:46
 2/6 anonim válasza:
100%

Nekunk van itthon kek szolonk, nem tudom mi a neve, de jofajta. Rossz helyen van kicsit, foleg, hogy a szomszed tul kozel epitette a hazat. Apam minden tavasszal tovig vagja, hatha kipusztul cimszoval. Eddig minden osszel teli volt finom furtokkel.

De persze ez fugg a fajtatol is. Ami kenyesebb az persze nem marad meg.

Annyit tudok mondani, probald ki, ha nem kezd el hajtani nyar kozepen kiveheted az egeszet.

2015. márc. 5. 12:53
 3/6 anonim ***** válasza:
Talán az a biztos, ha nem tőben vágod el, hanem keresel valahol egy rügyet a tő körül, ami várhatóan kihajt és akkor felette.
2015. márc. 5. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Tőből nem vágnám el.Meglehet azt újitani fent is .
2015. márc. 5. 17:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. márc. 5. 18:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, fent újítsd meg szerintem is, a függőleges rész teteje utáni első tavalyi vesszőig vágd vissza. Ilyen visszavágás után lentről is kihajt, ha van ott megfelelő rügy, és akkor nevelhetsz új törzset neki, ha gondolod.

Ha teljesen lent vágod, és oltványról van szó, akkor nem sokra mész azzal, ha esetleg a vadalany kihajt.

A vadalanynak elvileg kivagdossák a szemeit oltáskor, de tapasztalatom szerint minden ötödik ki tud hajtani azért, ha nagyon muszáj...

2015. márc. 6. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!