Létezik-e olyan gyomirtó, amit haszonnövények között is veszélytelenül lehet használni? Pl. Sárgarépa, hagyma, petrezselyem, káposztafélék? Nagyon elhanyagolt, gyomos kertet örököltünk, és kapálással nem sokra megyünk.
Pedig annál jobb megoldás nincs.
Kikapálod, és a melegben elszárad, összegereblyézed, és kész is van.
Mellé muszáj még ki is gazolni kézzel, mert a répa és a hagyma között is lesz gaz.
Ki tudja, mit fogsz utána megenni. :S
Eső után nekünk is úszik a kert a gazban, de egy hét odafigyeléssel és kemény munkával meg lehet oldani a helyzetet.
Utána már elég csak "szintentartani", és ősszel, szüretkor nem kell azon aggódni, hogy mit szívott fel magába a gyökér, amit a levesbe teszel. Úgy mint hagyma, répa, petrezselyem.
Kétszikűek közül ki lehet írtani az egyszikűeket, meg fordítva. Tehát a zöldségeid közül el tudod tüntetni a fűszerű gyomokat.
A többit meg kikézimunkázod.
Csak azt ne felejtsd el, hogy minden szernek van munkaegészségügyi és élelmiszer-egészségügyi várakozási ideje, magyarul ha most lefújod a hagymát, akkor lehet, hogy két hétig nem fogyaszthatsz belőle.
Szerintem is jobb a mechanikus gyomirtás, de ha valaki erőlteti a vegyszereket...
Egyébként a nem elhanyagolt kertben is rengeteg gaz tud nőni!
Végy egy nagykapát meg egy kiskapát. Meg egy sörösrekeszt, amire ülhetsz, ha gyomlálni is kell a sorokban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!