Kezdőoldal » Otthon » Kert » A hagyma szárát tényleg el...

A hagyma szárát tényleg el kell taposni?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor mikor és honnan tudom, ha meg van érve?
2010. júl. 10. 18:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Honnan veszed ezt?
2010. júl. 10. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Dehogy kell eltaposni!! Ezt hol hallottad? Rég termesztünk hagymát, és nem kell ilyet tenni vele. A szára magától elfog dőlni. Persze ez nem jelenti azt, hogy azonnal szedhető is.
2010. júl. 10. 19:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Szóval, ha eldől a szára utána még lennt fejlődik?

A fokhagymám szárai elszáradtak, az már azt jelenti, hogy elrohadt a sok víztől nem?

2010. júl. 10. 19:18
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha a szárak elszáradnak az jelenti hogy befejeződött a növekedés érett állapotba került a növény.
2010. júl. 10. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Mi leszoktuk taposni!Nem tépni,csak letaposni,eldönteni.Hogy ne a szára erősödjön,hanem a gumón része nőljön.Ha nem taposnánk le,a növény energiája a szár nővesztésére összpontosúlna,igy a gumó kisebb lesz.

Attól hogy letaposod ugyanúgy kitudod húzni a földből a száránál fogva.

2010. júl. 10. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

19:11-es vagyok!

Nem kell taposni!! 15 éve termesztünk hagymát, és különben bajos is lenne több hektáron a szárát taposni.:))


A betakarítást akkor kezdjük, mikor az állomány nagy részének levelei megdőlnek, talajra fekszenek. Illetve a hagymatesten kialakul legalább két bronzréteg. Így lesz a hagyma sokáig elálló.


Tehát még egyszer: A vöröshagyma érésének kezdetét a hagymatest fölötti szárrész, azaz a „nyak” folyamatos puhulása jelzi. A lomb meghajol, megdől. A vöröshagymának ezt a természetesen bekövetkező érési folyamatát mesterségesen például taposással, hengerezéssel zöldállapotban való levágással nem ajánlatos vegyszeres perzseléssel pedig a tárolási veszteségek miatt tilos befolyásolni.

2010. júl. 10. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Nemis azt mondtam,hogy a nagyüzemi termelés során tapossák,hanem falun,konyhakertben termesztett hagymánál.

Nállunk mindenki tapossa a környéken,és ha ez a kérdés felmerült,ezekszerimt máshol is tapossák...........

2010. júl. 10. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem szeretnék veled vitatkozni.:) Tudok arról, hogy van aki tapossa. Vannak módszerek a gyors érlelésre, például ez is. Van ahol lezúzzák a szárát, van ahol gyors érlelővel szórják le. Én csupán azt mondom, hogy hagyni kell a növényt magától beérni, van rá idő. Mint írtam a helytelen betakarítás, az eltarthatóság rovására mehet. Ebben nincs különbség akár kiskertről van szó, akár nagyüzemről.
2010. júl. 10. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Kiskerti mennyiségre gondolnék én is.

Anyukám is letaposta. Nem lett olyan hatalmas, de tavaszig elég volt.

2013. jún. 15. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 Perei Viola válasza:
Nálunk is tapossák Szolnokon. :-)
2018. máj. 2. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!