A hagyma szárát tényleg el kell taposni?
Szóval, ha eldől a szára utána még lennt fejlődik?
A fokhagymám szárai elszáradtak, az már azt jelenti, hogy elrohadt a sok víztől nem?
Mi leszoktuk taposni!Nem tépni,csak letaposni,eldönteni.Hogy ne a szára erősödjön,hanem a gumón része nőljön.Ha nem taposnánk le,a növény energiája a szár nővesztésére összpontosúlna,igy a gumó kisebb lesz.
Attól hogy letaposod ugyanúgy kitudod húzni a földből a száránál fogva.
19:11-es vagyok!
Nem kell taposni!! 15 éve termesztünk hagymát, és különben bajos is lenne több hektáron a szárát taposni.:))
A betakarítást akkor kezdjük, mikor az állomány nagy részének levelei megdőlnek, talajra fekszenek. Illetve a hagymatesten kialakul legalább két bronzréteg. Így lesz a hagyma sokáig elálló.
Tehát még egyszer: A vöröshagyma érésének kezdetét a hagymatest fölötti szárrész, azaz a „nyak” folyamatos puhulása jelzi. A lomb meghajol, megdől. A vöröshagymának ezt a természetesen bekövetkező érési folyamatát mesterségesen például taposással, hengerezéssel zöldállapotban való levágással nem ajánlatos vegyszeres perzseléssel pedig a tárolási veszteségek miatt tilos befolyásolni.
Nemis azt mondtam,hogy a nagyüzemi termelés során tapossák,hanem falun,konyhakertben termesztett hagymánál.
Nállunk mindenki tapossa a környéken,és ha ez a kérdés felmerült,ezekszerimt máshol is tapossák...........
Kiskerti mennyiségre gondolnék én is.
Anyukám is letaposta. Nem lett olyan hatalmas, de tavaszig elég volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!