Elhanyagolt kert talaját mivel élesztenétek fel, tennétek termékennyé? A borostyánt mivel irtanátok ki tartósan?
Ahogy múltkor is írtam, én a borostyán ellen a GLIALKA nevű gyomirtót alkalmaznám, mert ezt a növény levelére kell permetezni, és ha éri a nap, de pár napig nem éri víz, akkor hamar elpusztulhat. Mivel öreg borostyánra gondolok a leírás alapján, ennek többszöri kezelés fog kelleni.
A Glialka csak azt a növényt öli meg, aminek a levelére rá lett permetezve, a talajban kárt nem tesz.
A talajba én kevernék egy kis szerves trágyát is, azzal ártani nem tudsz, viszont kap egy kis tápanyagot.
A talaj férges, az több dolog miatt lehet, és a féreg fajtájától függ, hogy az baj, avagy nem. Érdemes lenne elvinni gazdaboltba, ott jobban értenek az ilyesmihez. Ha csak korhadt részeket lebontó férek az nem gond, viszont van amelyik a friss részeket szereti, ebben az esetben viszont felesleges bármit is ültetni, mert meg fogja támadni :(
Ha a glialkát választod, amint egy terület megtisztult, nem látsz rajta gyomot, borostyánt,úgy oda azonnal ültethetsz.
A fekete talaj egyébként nem feltétlen rossz!
Remélem segítettem!
Köszönöm! Hasonlókat gondoltam magam is.
A gazt, a földön elterjedt borostyánt kitépkedtem (tépkedem). Felásom a kertet, trágyával megszórom.
Rosszul írtam, nem férgek, hanem sok-sok apró rovar, bogár és lárvája van a talajban. Bálint Gyuri bácsi tanácsára (aki ismerősöm, csak nehezen értem el) kipróbálom a hasznos fonalférgeket. Ezek kiirtják a káros bogarakat, lárváikat. Épp miattuk szerves trágyát fogok használni nem műtrágyát.
Majd jöhet a klasszikus gyomlálás, ha kibújik némi gaz.
Sajnos a füvesítéssel nem szeretnénk várni őszig, ahogy tanácsos lenne, így nyáron gyephez ajánlott gyomirtót kell alkalmazni, ha túl sok gyom jönne ki a fűben. Az őszi után-gyepesítés viszont garantálja, hogy jövőre eltudja nyomni a fű a gazt. :-) Csak egy kis területen lesz sportfű a kert többi része marad virágoskert. Fenyőmulcs kerül majd a rózsák, a bokrok alá a magról termő gyomok ellen.
Nagyon sok a tennivaló, de én élvezem :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!