Nőnek milyen kapáló gép való?
A kapáló géppel való kapáláshoz fizikai erő szűkséges .
Sajnos sokszor látom én is ,hogy még sok férfi is csak fut a gép után.A gépet meg kell tartani,hogy az kapáljon is .
A valamire való gépek önsúly is már 50 kg körül van .
A könnyű gépek pattognak a keményebb földön .Egy kötött talajon lehet izmosodni vele.Lényeg a lényeg,nőknek nem ajánlom.
Úgy alapból osztom a többség véleményét, de mivel nem ismerlek, elmondom ezt a történetet:
50 körüli nőrokonom is akart venni egy gépet. Mondtam neki, hogy legközelebb, mikor a kukorica sorközét csinálom a kis Robi-52-vel, majd jöjjön el és próbálja ki. El is jött, jó volt a talaj, könnyű a munka, de a kicsi (bár nehéz) gép után is csak úgy lobogott, a széles kukoricasorközben is alig tudta megtartani a gépet, hogy ne a sorokon menjen végig, és rendesen dolgozni nem tudott, nekem még egyszer végig kellett menni azon a részen.
Hát, egyet került a kukoricában, aztán szomorúan kijelentette, hogy nem kell neki rotációs kapa.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy semmiképpen, hanem hogy keress egy ismerőst, akinek van egy kis 3,5-4 LE-s gépe, és próbálj meg dolgozni vele. Ha sikerül egyenesen menni, és nem is sikoltozol közben túlságosan, akkor ez lehet egy kiindulási pont a választásnál.
Ahogy a 6. is írta, Honda motorosat vegyél, abból még egy nagyot is be tudsz rántani.
6 kapával amúgy tényleg sokkal könnyebb megtartani a gépet, mint 4-gyel, mert nem akar felborulni, de 6-tal már nem férsz be semmi sorközbe. (Üres földhöz, pl. tavasszal szántást elmunkálni vagy betakarítás után, vagy fák alá viszont jó lehet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!