Milyen gyorsan nőnek a Magnoliák (liliomfa)?
Figyelt kérdés
Vettünk 3 liliomfát (Susan, Kobus, Soulangiana), utánajártam, hogy mit szeretnek, biztosítottam a megfelelő körülményeket (tőzeg- savanyú föld), kapnak majd nekik való tápoldatot, de sehol nem találok arról információt, hogy nagyjából mennyit nőnek évente. Jelenleg mindhárom kb. 70-80 cm-es. (A végleges méretükkel tisztában vagyok, csak azzal nem, hogy mennyi idő alatt érik ezt el.)2014. ápr. 3. 08:51
1/1 anonim válasza:
Nekem 2 év alatt nőtt kemény 2 levelet, azaz 10 centit, Dobom is ki a francba, mert csak vegetál. Hiába a tőzeg, a meszes talaj fél év alatt teljesen semlegesíti az eső és a locsolás segítségével és ugyanúgy kiég mint egy mészkedvelő növény a savanyú talajban. Őszintén szólva nem tudom, hogy Magyarországon hol van kimondottan savanyú kerti talaj. Biztos megköveznek érte, de az olyanok mint a rhododendron is csak jó nagy cserépbe ültetve vagy azzal beásva tarthatók nálunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!