A sok buta paraszt miért érzi szükségét, hogy MINDEN egyes héten égessen a kertben?
Figyelt kérdés
ma 14:41
2/11 anonim 

válasza:

Helyi önkormányzati rendelet szabályozza ezt, hogy lehet-e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor. Nézz utána, hogy lehet-e. Ha a helyi rendelet tiltja, akkor hívd rájuk a tűzoltókat, ne félj, hamar leszoknak a füstölésről. Egyesek a kerti levelek és nyesedék elszállításának az árát akarják megspórolni ezzel, nameg a melót, amivel a konténert megrakod. (Nekem 28 ezerért vittek el 6 köbméternyi tavalyi zöldhulladékot, őszi levelet, meg a mostani metszés nyesedékét. De meg kellett esküdnöm, hogy csak lebomló anyag van benne, mert ha nem, visszahozzák, és a kapubeállómra borítják :-) Egy nap alatt hordtam tele a konténert.)
4/11 anonim 

válasza:

Nem mindenhol van zöldhulladék elszállítás, nálunk sincs, így égetünk.
5/11 A kérdező kommentje:
3-as Sajnos itt lehet égetni, minden héten egy napon. Azt nem értem, hogy látok a szomszédaimban olyat, aki minden héten éget. Az összes szabályozó rendelet úgy szól, hogy csak a komposztálással nem megsemmisíthető dolgokat lehet elégetni. Ezek meg két marék gazzal is rohannak ki füstölni. Borzalom. Nekem díszkertem van, 12 darab nagyméretű lombhullató fával (császárfa, juharok, nyírfák, cseresznyefa, eperfa), cserjékkel, amiket tavasszal metszek, mégsem kell tüzet gyújtanom, a 99% visszakerül a kertembe, ágak, gallyak, levelek mind mulcsozásra valók. Egyedül fertőzött növényi részek miatt lennék hajlandó tüzetgyújtani, de arra is évek óta nem volt példa, pedig nem vegyszerezek semmit. Nem tudom megérteni, hogy egyesek miért nem képesek erről a hülye szokásról leszokni. El tudom fogadni, hogy néha van, amit "kell", de hogy mindegyiküknek minden héten ott füstöljön a kupac reggeltől estig, az gusztustalan.
ma 15:25
6/11 A kérdező kommentje:
4 Lehetőleg semmikor.
ma 15:26
7/11 A kérdező kommentje:
5 Komposztálás lehetősége fel sem merül? De igen, a diófalevél is komposztálható, mielőtt ezzel jönnél.
ma 15:27
8/11 anonim 

válasza:

#8 tudod mekkora plusz munka és költség bedarálni az ágakat? Nagyobbakat nem is lehet, hacsak nem milliós ágdarálóval próbálkozol.
9/11 anonim 

válasza:

Ez már a tavaszt jelenti ha érzem a dohos gaz füstjét. ☺
10/11 anonim 

válasza:

Tessék visszamenni a városba lakni! Vidékre nem kérünk ilyen picsogó embereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!