A sok buta paraszt miért érzi szükségét, hogy MINDEN egyes héten égessen a kertben?

Egy sima, mezei 60-80 ezres ágdaráló viszi a 4-5 centi átmérőjű ágakat. A többi pedig simán van olyan vastag, amit már érdemes megtartani kerti sütögetéshez, vagy tűzifának (ha neked nincs fatüzeléses kazán, más szívesen elviszi). Azt pedig senki ne mondja nekem, hogy ilyen vastag ágak teremnek a kertjében minden héten, vagy hónapban, és azt égeti. Több fám, és cserjém van, mint ami normálisan elférne (sokuk gyors növekedésű), ezért minden tavasszal jócskán metszek, mindent darálok. Beletelik pár napba, de ingyen mulcsom van, ezáltal jócskán kevesebbet öntözök nyáron. Ami vastag, azt én felvágom, kiszárítom, begyújtok vele télen. Egész életemben falun éltem, ahogy minden felmenőm is, de én még a most 87 éves nagyapámtól is azt tanultam, hogy égetni csak amit nagyon muszáj, minden mást vissza kell adni a talajnak.
9 Igen, meg a felgyújtott kupacokban égő sünök füstjét, legközelebb jusson eszedbe. Évek óta mentek sünöket az olyan idióták miatt, akik ősszel összerakják a kupacot, majd februárban már nem bírnak magukkal, megbolygatják, így van néhány szerencsés sün, aki kimenekül, de a többség bent ég. Az idei évben az első telefüstölt nap után 2 süni is a kertemben kóválygott, ők biztonságban vannak amíg szabadon nem tudom őket újra engedni, ma (újra füstnap van) láttam még egyet, őt nem sikerült megfogni, így a kihelyezett élelemmel próbálkozom. Mindent szétcsesztek, mert "régen is úgy vót jó", ahelyett, hogy fejlődnétek, és próbálnátok nem marhaságokat csinálni.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!