Ebben az enyhe időben ki lehet ültetni a gyökeres fenyőt?
Annak már vége!
Ezek a gyökeres fenyők csak átverésnek jók. 10 éve én is vettem, kiültettem, elpusztult, aztán mikor kiszedtem a maradékot, akkor látszott hogy csak egy öklömnyi volt az eredeti föld és a gyökere is szét volt barmolva, persze hogy elpusztult.
Ilyenkor bent kellene tartani tavaszig és gondozni mint a szobanövényeket, aztán ha jó idő lesz, akkor kiültetni.
Legalábbis ezt olvastam régen.
Ha már sárgul és hullik, akkor vége szerintem.
Az ilyen frissen beültetettek nem bírják a meleg szobalevegőt. A levagdalt gyökérzet miatt nem tudnak annyi vizet felvenni, mint amit a levelek elpárologtatnak. (Lásd jelen eset.) Karácsonykor be lehet vinni 3-4 napra, de utána egyből ki kell tenni őket. Szabadban elvannak simán. (Nagyon nagy fagyoknál kell nekik valami védett, de nem fagymentes hely.) Volt már rá eset, hogy a kivágott fenyő a szabadban, napos részen hagyva megmaradt, márciusban vizes hordóba állítva hajtani kezdett, és csak nyáron pusztult el.
Mondjuk, esetedben szerintem nem sok esélye lett volna jól kezelve sem a megmaradásra.
Ha hullik a levele, akkor kuka.
MI cserepesnek kicsi fenyőt vettünk, nagy cseréppel.
Csak egy hétig volt bent, nem ültettük ki, hanem nagyobb cserépbe, később dézsába.
4-5 évig volt a karácsonyfánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!