Kezdőoldal » Otthon » Kert » Láncfűrész hidegindítása?

Láncfűrész hidegindítása?

Figyelt kérdés
Tehát gyujtásra teszem. Szívatót kihúzom. A primerpumpán ekkor kell pumpálni ha előtte nem fogyott ki a tank? Szóval pumpálni kell e rajta ilyenkor? Aztán rántok rajta párat ameddig nem pöfden vagy be nem indul egy kis időre. Aztán visszanyomom a szívatót kézzel. Majd rántok rajta és ekkor indulnia kell. Ilyenkor felpörög mert félgáz funkcióban van. Ilyenkor a leghamarabb adjak gázt hogy ne pörögjön félgázon. Vagy hagyjam pörögni félgázon? Esetleg meddig? Majd alapjáraton hagyjam melegedni egy kicsit? Vagy inkább kisebb gázokkal pörgessen melegítés közben?
2014. dec. 3. 14:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha egy órával előbb tetted le, akkor nem kell pumpálni, de ha már egy hete nem nyúltál hozzá, akkor kell.

Jó állapotú gépeknél 3-at is elég, rozzantabbaknál 10-et is kellhet, tapasztald ki.

A továbbiakat jól írtad, az első indulásjellegű jelenség után a szívatót visszanyomod, és újbóli rántásra indulnia kell.

Aztán én úgy szoktam, hogy lassan, kapkodás nélkül meghúzom a gázt, hogy kiakadjon, aztán mikor visszaesett a fordulat, felpörgetem pár másodpercre 1-2 alkalommal, és ha nincs gond, akkor hagyom alapjáraton pöfögni addig a - hőmérséklettől függően - fél-egy percig, míg nekikészülök a vágásnak. Aztán a további indításoknál már nem kell melegíteni.

De ezt is majd kitapasztalod, hogy a te géped hogy szereti. Ha pár másodperc járatás után is van benne erő, akkor nem kell annyit járatni, de nagy hidegben lehetséges, hogy a tiéd több melegítést kíván.

2014. dec. 3. 16:07
 2/3 A kérdező kommentje:

új gép. Még járatós.

Köszönöm a választ.

Az probléma lehet az olajzásnál, hogy totál telenyomtam gépzsírral a láncvezetőt? Az orrkereket is megzsíroztam kívülről, majd az egész hornyot minden iránybúl telenyomtam zsírral. ahol van a vezetőlemezen a fuar ahol belemegy az olaj, ott megjújtam kompresszorral hogy az ne legyen eldugulva a zsírtól. ez megakadályozza majd hogy olaj jusson a láncra? Mert most tiszta zsírban forog. kb 1 hete szétszedtem kitisztítottam és totál megzsíroztam. Ez baj ha így meg van zsírozva? szedjem szét és távolítsak el egy kis zsírt róla? vagy maradhat? A másik meg hogy az orrkereket hogyan zsírozzam meg? van a kis furat a láncvezetőn, de oda csak egy picit beletudok nyomni ujjal, semmi több, az szerintem kevés. Hogyan tömködjem meg zsírral?

2014. dec. 3. 16:35
 3/3 kata kata ***** válasza:
2014. dec. 3. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!