Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi baja lehet a mini phalaenop...

Mi baja lehet a mini phalaenopsisomnak?

Figyelt kérdés
Van 2 minim, kb. egyszerre virágoztak el. Az egyiknek nem száradt el a szár, azóta hozott 2új léggyökeret, és egy levélkét. A másiknak elszáradt mind2 szár, azóta meg se mozdul, mintha megállt volna nála az idő. Ezt úgy kaptam, hogy egyetlen gyökere se volt a közeg felett, mind be volt ültetve. Kicsit megnéztem, találtam 2 léggyökeret, ezeket kivettem a közeg fölé. Volt 1-2 rohadt gyökér is, levágtam őket. Kérdésem az lenne, miért nem történik vele semmi, míg a másik phalae ontja a zöld részeket? Egyformán tartom őket. Valaki hozzáértő kérem, segítsen: ez természetes?
2014. nov. 15. 12:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez természetes, a növények is élölények és nem egyformán viselkednek.

Ez a növénykéd sok stresszt kapott az átültetéssel meg gyökérmetszéssel, ezért idö kell neki, mire egyenesbe jön.

Ápold tovább (de figyelj, nehogy most télen túlöntözd) és idövel elkezd hajtani meg virágozni.

2014. nov. 15. 13:09
 2/3 anonim ***** válasza:
Neki is kell a pihenés. Am minek vetted ki a gyökereit?
2014. nov. 15. 15:30
 3/3 A kérdező kommentje:

1es! Köszönöm szépen kedves válaszod, megnyugodtam:)

2es! Azért, mert elég kicsik, és nekem inkább tűnnek léggyökérnek, mint közegbe valónak. Felfelé ívelnek, csak bele voltak erőltetve a közegbe. Úgy gondoltam, kinnt jobb lenne. Rosszul tettem? Minden érdekel, nagyon szeretem őket, és szeretném, ha minél tovább gyökörködhetnék bennük, akár virág nélkül is, nekem így is szépek.

2014. nov. 15. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!