Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan bírható virágzásra a...

Hogyan bírható virágzásra a krizantém (mini virágú)?

Figyelt kérdés

Tavaly vettem egy cserép krizantémot, épp virágzott, szép volt és még alacsony. Aztán elvirágzott és elkezdett nőni jó nagyra, és végül késő ősszel újra virágzott, még szebb volt!

Azt mondta valaki, hogy ha elszáradtak a virágok és levelek, akkor tövig metsszem le, mert tavasszal friss hajtásai lesznek. Megtettem, és valóban szépen nőni kezdett.

De azóta is csak nő...Nagyon magas már, magasabb, mint tavaly a második virágzáskor! De jelenleg még egy darab bimbó sincs rajta.

mikor várható, vagy mit kell tennem érte?

2014. jún. 30. 23:09
 1/2 A kérdező kommentje:
(Az kimaradt, hogy a cserépből rögtök kiültettem a kertbe, tehát ott van azóta is.)
2014. jún. 30. 23:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Vannak nyáron is virágzó krizik, meg vannak csak ősszel virágzók. De ezek is virágoztathatók speciális kezeléssel (hormon + sötét) nyáron.

Feltehetőleg ilyet vettél, amit ráadásul törpésítő hormonnal is kezeltek, ezért volt alacsony.

Metszéssel amúgy lehet bokrosítani, egyszer június elején, aztán július elején kell visszacsípni a hajtásokat felére.

A virágzást kiültetve nem tudod siettetni, várd meg az őszt.

Vagyis, tudnád siettetni, csinálsz fölé egy keretet, és minden este 6-kor letakarod egy fekete szövettel, reggel meg leveszed. De ennyit nem ér szerintem.

2014. júl. 1. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!