Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy szaporítható a mini...

Hogy szaporítható a mini krizantém?

Figyelt kérdés

Nem az a hatalmas fejű, hanem amik ilyen bokrok és rengeteg pici virágai vannak, különböző színváltozatokban.

Kaptam egy csokorral, ismerős lemetszette, mondván télen úgyis lefagy, de a virágai többsége még szép, ezért elhoztam vázába. Úgy tetszik, hogy jó lenne megmenteni őket gyökereztetéssel.

Működhet??? Mit tegyek???

Minden végén virág van, egy új hajtást sem látok rajta, csak a levelei tövében talán ici-piciket, pici levélnek tűnnek.

Lehet vele valamit kezdeni?

Segítsetek!

Köszönöm.

2013. dec. 9. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Van köztük könnyen gyökerező és egyáltalán nem gyökerező fajta.

Pl. én így csináltam: 10-15 cm-es darabokra vágtam. Hagytam 3 levelet darabonként, amelyik nagy volt, kisebbre vágtam.

Virágládába tettem sóderes földet, eldugványoztam őket, gombaölővel meglocsoltam, és nejlonnal takartam, mint egy mini fóliasátrat. Világos, hűvös helyen tavaszra kigyökerezett, ami akart. Tavasszal volt pár virág is, mert meg lett zavarva a biológia órájuk.

De szerintem jobban jársz, ha tavasszal kérsz pár dugványt attól az illetőtől, ezek nagyon sarjadzanak, nem győzi kihajigálni az ember.

2013. dec. 9. 20:49
 2/3 A kérdező kommentje:

Mintha azt a dracéna vagy milyen nevű szobanövényt szokták gyökreztetni...olyan darabokra? erre nem gondoltam, hogy ennél is működhet.

És hol tároltad tavaszig, úgy értem milyen hőmérsékleten? Szobában, vagy jó neki egy fűtetlen folyosón is, ahol azért nem fagy...?

2013. dec. 9. 22:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Szobában nem bírja ki.

Fagymentes, világos hely kell neki. A jó gyökerezéshez kell legalább 10 fok, de inkább 15.

Nekem van egy üveges előterem, 2 oldalról totál üveg, ott télen 3-20 fok van, időjárástól és napszaktól függően, ott gyökereztettem.

2013. dec. 10. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!