Mini sziklakert: mivel borítsam a talajt a növények közt?
Figyelt kérdés
Nagyobb edényekbe tervezek mini sziklakertet építeni. Az esztétika mellett most fontosabb lene, hogy szaporodjanak a növények. Viszont azt olvastam, ha nem töltöm fel kaviccsal vagy kéreggel a szabadon maradt közöket, elmohásodik, gazosodikl algásodik a talaj. Ha feltöltöm, akkor tud szaporodni? Mit javasoltok? Előre is köszönöm a válaszokat!2014. máj. 6. 10:26
1/3 anonim válasza:
Szaporodás alatt a bokrosodást érted? Ha finom kaviccsal betakarod, attól még tud bokrosodni, nőni. A sarjadzást nem tudom, bár szerintem ezek a növények nem sarjadzanak. Én is ezt szoktam a dézsás virágok földjére szórni, szépen nőnek.
2/3 A kérdező kommentje:
Azt szeretném, hogy teret foglaljon, vízszintes irányban terjeszkedjen.
2014. máj. 6. 12:53
3/3 anonim válasza:
Az elég növényfüggő. Egy oszlopos mini tuja nyilván nem képes erre, de pl. a rozmaring, kakukkfű lehajló ága képes gyökeret verni és eldzsumbujosodik. Nálunk a sziklakert sima homokos kerti földdel van töltve, nincs agyonnyomva tápanyagokkal, mert nem az volt a cél, hogy 5 méteres dolgok nőjjenek ki belőle, hanem minél lassabban és az is igaz, hogy mi a sziklakert alatt a mediterrán és pozsgásnövények beültetését értjük, akár a természetes élőhelyén, ahol nem igényel sok és túl jó földet. A gazosodás az a szél által is működik, nem a talaj minősége fogja meghatározni - legalábbis amíg kap elég fényt a gyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!