Gyomírtás. Víz+Domestos+ Háztartási sósav kombó jó lehet? Ma délelőtt locsoltam meg a sziklakertet.
Sziklakertemben még nincs semmi se csak szikla... na meg fű
5 liter vízhez adtam 3 deci sósavat meg 1 deci Domestos-t. Lehetséges hogy eltűnjenek a füvek onnan?
Ha még megvagy, akkor minden oké. Inkább zárt térben veszélyes, ahol nincs szellőzés.
A kérdésedhez: én már öntöttem hipós vízzel gyomot irtani, de teljesen hatástalan volt.
Nagyon "okos" dolog volt a savat lúggal (domestos) gyengíteni, kicsit többet is önthettél volna bele, és akkor az már majdnem víz! (No meg felszabadult klórgáz!)
Tényleg olyan sok egy ezres a rendes gyomirtóért, ami még le is bomlik?
Igen, a savak és a lúgok semlegesítik egymást.
Ha véletlenül kiöli a gyomokat (amúgy nem hinném), akkor már mást nem is ültess oda, mert sikerült a talajt is vegyszerezned, így egy darabig az oda ültetett növények is ki fognak pusztulni...
De nem értem, hogy egy kicsi sziklakertet miért nem lehet gyomlálni, vagy venni rendes gyomirtót, mondjuk Glialkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!