Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen érdekes ( nem mindennap...

Milyen érdekes ( nem mindennapi) fát, növényt ültehetnénk?

Figyelt kérdés
újítások a kertünkbe! pl arónija lesz,khaki fa...mi lehetne még?

2014. nov. 11. 21:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Nálam a datolyaszilván kívül van még:

- jujuba (bármilyen hideget kibír)

- füge (néhány évente elfagy, de a többi évben terem, csak valamennyire védett helyre érdemes, hogy ne fagyjon el minden évben)

- paw-paw (szinte mind kétlaki, azaz két fa kell egymást porozni, vagy oltani egyikből a másikra)

- mocsári citrom (teljesen téltűrő, inkább csak dísznövény, bár a termését fel lehet használni)

- mini kivik (több fajtája van, a jobbak kétlakiak, mind bírja állítólag -30-ig is, én még nem láttam elfagyottat)

Volt még rendes kivi is, de helyhiány miatt kivágtam őket. (Nem korlátlanul fagytűrő, de az ország felén soha nem fagy el.)

Kimondottan védett helyen, dombtetőkön megél a japán naspolya és a kínai kenderpálma is (bár ez utóbbi nem gyümölcstermő, de nagyon jól néz ki, láttam már élőben pár szabadban lakó példányt).

Nem olyan nagy különlegesség, de sokan meglepődnek, hogy érik még ilyenkor is a málnám (folytontermő).

2014. nov. 12. 06:18
 2/10 anonim ***** válasza:
A nasi körte is kezd elterjedni bár még elég ritka, nagyon kellemes, ha ettél már, akkor tudod mi a helyzet. A gránátalmával is lehet próbálkozni. A datolyaszilva(khaki, kaki, sharon etc) is beválik nálunk.
2014. nov. 12. 14:28
 3/10 anonim ***** válasza:
Selyemakác.
2014. nov. 12. 17:52
 4/10 anonim ***** válasza:

mocsári citrom ??? latin név?

Talán a télálló citromra (Poncirus trifoliata gondoltál?

A kaki nem teljesen téltűrő, alföldre inkább a virginiai szilva való.

2014. nov. 13. 17:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, arra.

Ha már itt tartunk, lehet beszerezni (bár nem könnyű, inkább csak fórumtársak segítségével) különféle D. kaki x virginiana hibrideket, amik jobban bírják a teleket, mint a kaki, és nem olyan kicsiket teremnek, mint a virginiana.

2014. nov. 13. 18:29
 6/10 anonim ***** válasza:
honnan szedted, hogy az mocsári?
2014. nov. 13. 23:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Olvastam már így pár helyen ismertetőkben. Valami nevet kellett írnom, teljesen mindegy, mit, mert a legtöbb ember nem kajálja a latin nevet. Pedig a magyar nevek nem nagyon szoktak reálisak lenni, lásd datolyaszilva, ami se nem datolya, se nem szilva, és még nem is hasonlít hozzájuk.
2014. nov. 14. 06:34
 8/10 anonim ***** válasza:

na csak azért kérdezem, mert a google ezen kívül csak egy találatot dob ki a gazlapon...

De úgy hogy vadcitrom vagy télálló citrom 8000-9000 találatot, szóval nem egy nevesincs újdonság.

2014. nov. 14. 07:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Füge, gránátalma, ginkgo stb.
2014. nov. 14. 19:10
 10/10 anonim ***** válasza:

fekete kígyószakáll

akébia

júdásfa

2014. nov. 14. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!