Meddig érdemes még várni az otelló leszedésével?
Már nyugodtan szedheted, teljesen beérett. Én már két hete leszedtem.
Ha evésre, felkötözésre szánod, akkor viszont a fagyokig maradhat.
A pirosas szemeket ne tedd bele semmiképpen.
Lehet, hogy túlterhelted a tőkéket, vagy betegség miatt nem értek be. Egészséges, túlterheletlen Othello már legalább 20-asra beért mostanra.
Sokat édesedni már nem fognak ezután, répacukorral kell kipótolni.
Úgy esetleg lehet növelni a cukortartalmat (ha nem sok van), hogy leszeded vékonyan elterítve ládákba, és harmattól védve tárolod, lehetőleg felmelegedő helyen, vagy déli előtető alatt, vagy padláson. Így a víztartalom elpárolgásával a cukorfok nő egy kicsit. Viszont a szükséges savak egy része is elbomlik, de ilyen félérett szőlőből úgysem lesz borversenyre való cucc.
Ha van fokolód, akkor egy kancsónyi mustra való szőlőt kellene szedni, és megfokolni. Ha van 15-16 cukorfoka, akkor már nincs értelme a tőkén hagyni. Főleg, ha a levelek elkezdtek lehullani.
Ha még nincs 15 fokos, és szépek a levelek, akkor maradhat még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!