Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit érdemes ősszel tenni a...

Mit érdemes ősszel tenni a folyton termő földieper tövekkel?

Figyelt kérdés
A kacsok végén növő új növénykét érdemes-e meggyökereztetni, és a régi tövekkel mit kell tenni?

#eper #újítás #termő #őszi tennivalók
2014. okt. 17. 13:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ez egy folyton érő fajta lehet.Semmit nem kell tenni,illetve csinálj vele amit akarsz,nem a tavasz következik .Hagyd a sorsára .
2014. okt. 17. 14:23
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A kacsok végén lévő növényt még a nyáron vissza kellett volna dugni a földbe,hogy legyökeresedjen és el lehessen vágni a kacs-ot.Most már nem csinálj vele semmit.Elszárad a növény föld feletti része.Tavasszal amikor már látod az új hajtásokat ,akkor vágd le a régieket és esetleg ültesd nagyobb ládába,adj hozzá friss földet,tápozd és hagyd,hogy hozza a finom gyümölcsösket.
2014. okt. 17. 15:52
 3/12 anonim ***** válasza:
Igen, ilyenkorra már erős gyökérrel kellene rendelkezniük, nyakunkon a tél. Ha még nincs gyökér, akkor vágd le őket, majd jövőre nevelj új töveket. Ezek ha meg is maradnak, sok hasznuk nem lesz, egy év múlva nem lesznek erősebbek, mint a jövő évi korai sarjak.
2014. okt. 18. 12:01
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

Mit"érdemes" -semmit,a rövid válasz. Az "érdemes" egy gagyi kifejezés -talán várni a halált, csak az ember nem erre lett kitalálva. Nekem ez a kifejezés veri ki a biztosítékot.

-1500ha kukoricát, vagy búzát termelni, és esélyed nincs a túl élésre. Mivel nem rajtad múlik,-s mivel mindent megtettél- és nem is a növényen. A helyes kifejezés lenne: mit kell tenni ....

Azt kellene keresni, hogy összességében mi a jó.

2014. okt. 18. 12:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Az az alap, hogy tavasszal és ősszel ami hajtások jönnek, azt a földre kell helíyezni, hogy a gyökeret a földbe tudja hajtani. A sarj növényt nem szabad a föld alá dugni, mert elpusztul. A gyökér nyaknál mélyebbre nem illik tenni olyankor amikor kihajt.

Viszont a kérdés az átteleléssel kapcsolatos, ha jól értem. Ezt már kipróbáltam korábban egy jól megsarjasodott és begyökeresedett példányokkal. Felét kint hagytam a fagyban hidegben, de nem hagytam soha teljesen kiszáradni a gyökerét.

A másik csoportot behoztam egy cserépbe ültetve a szobai üvegházba, ami a hűvös ablakra van felszerelve és kb. 14-18 Celziusz körül van télen a hőkérséklet benne és az ablakon keresztül kap fényt, plusz van egy ledes világítás is ami valamennyire megvilágítja a növényeket benne.

Ami kint volt fagyban hidegben egész télen, az tavasszal nagyon megindult és virág fűzéreket hozott és termett.

Amit a szobai üvegházból vittem ki, az silány maradt és alig fejlődött nyáron is, pedig ugyanazt a kezelést és lombtrágyázást kapta. Ami a szobában telelt, azon nem is jött termés. Úgy látszik a következő évi termés indukációhoz kell neki a fagy.

Szerintem hagyd kint és ne engedd soha teljesen kiszáradni de ne is csucsogjon a talaja a víztől, csak éppen kicsit nyirkos legyen. Ha megfagy a víz, az vele jár. Tavasszal ki kell neki hajtani és csak így terem jövőre.

2014. okt. 19. 01:26
 6/12 anonim ***** válasza:

itt vannak róla fotók is. Igaz, nem a teleéskor. A végefelé van néhány kép a zöld szemek környékétől, ott egy fórumos kérdésre igyekeztem válaszolni, ami úgy hangzott, "szőrös-e az eper". A végén a kép megválaszolja a kérdést.

[link]

2014. okt. 19. 01:32
 7/12 A kérdező kommentje:

Szemem-szám elállt...

Minden elismerésem a Tied!

Nagyon köszönöm!!!

:)

2014. okt. 19. 08:48
 8/12 anonim ***** válasza:
köszi :)
2014. okt. 19. 22:00
 9/12 anonim ***** válasza:

Azt elfelejtettem mondani, hogy rendszeresen műtrágyázom. Nem a földjét trágyázom mert az érzékeny a töményebb műtrágyára, hanem a levelét spriccelem meg két-három naponta kb. 1-2%-os virágzás indító műtrágya oldattal. A talaját tiszta vízzel utána megöntözöm, hogy ne kerüljön a gyökerekhez a tömény trágya oldatból, illetve felhígulva már nem árt, inkább segít ott is. Attól termett ennyire bőven.

Ezen a képen látszik a műtrágya flakonja, ilyent használok:

[link]

2014. okt. 19. 22:19
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A 4-es Hozzászólót megilletné egy válasz.

Igaza van, rossz volt a szóhasználatom. Nem az "érdemes"-t, hanem a mit kell tennem szavakat kellett volna használnom.

Igyekszem megérteni: ő nem szabadidőtöltésként kertészkedik vagy növényt termeszt, hanem a megélhetéséért, sokkal keményebb feltételek mellett.

Elkeseredését vagy határozottságát és keménységét megértem.

De nem a feltett kérdésre válaszolt.

Sikeres gazdálkodást kívánok neki, és minden tiszteletem az övé, mert Neki sokkal jobban meg kell küzdenie az megélhetéséért, mint itt sokunknak.

2014. okt. 20. 10:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!