1/3 anonim válasza:
Szerintem minden sütőtök utó érő .
2/3 A kérdező kommentje:
Ezt tipusú tököt nem kell, hogy a dér "megcsípje", mint a magyar , őshonos fajtákat. Azért érdekel, mert még nem száradt el a szára, és még nem is teljesen sárga. Ettünk már belőle, mely beérett, de sajnos sok olyan van még , amelyek félég zöldes sárgák.Üdv
2014. okt. 2. 21:10
3/3 anonim válasza:
Az őshonos (azaz, száz éve nálunk használatos) fajtáknál sem a dér a lényeg, hanem hogy minél tovább száron legyenek, mert addig javul a minőségük. Mikor a dér megcsípi, akkor a szár elfagy, nem érdemes tovább a földön hagyni.
A sárgáknál csak azt szedd le egyelőre, ami teljesen sárga, vagy elszáradt a szára.
Még az alig sárgulni kezdők is beérnek leszedve (ill. nem érnek, hanem csak sárgulnak), de ízük már nem lesz igazán édes, bár tökkrémlevesnek azért megfelelnek, cukorral.
Ami már legalább fele részben sárga, az besárgulva jó lesz sütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!