Egy tő paradicsom optimális esetben (szabadföldön) hány kg paradicsomot hoz?
Eddig tövenként maximum 3-4 kiló lehet.
Van kint legalább 10 tövünk, de nem karóztuk ki őket, ezért a termés felét vagy takarják a levelek, vagy a földre rohadtak. Sajnos már késő, jövőre okosabbak leszünk.
Viszont hallottam arról, hogy akár 100 kilót is lehozhat egyetlen tő, ez igaz?
A terméshozam erősen fajta-függő. Én vagy 6 féle paradicsomot nevelek a kertben. Van olyan féldeterminált, ami a térdemig sem ér. És van olyan paradicsomom is, ami mellé két és fél méteres karót tettem. De ezekről sem valószínű, hogy 6-10 kilónál többet le tudnék szedni.
Én 75 kiló vagyok. Ahhoz, hogy velem összemérhető termésmennyiség legyen egy paradicsomon, ahhoz az kellene, hogy egy kétajtós ruhás-szekrénnyi lombozat és szár legyen minimum. Ekkora paradicsom növényt még nem láttam...
Tehát mégegyszer. A paradicsom eredeti hazájában évelő növény, emiatt bazi nagyra meg tud nőni és tulajdonképpen futónövény. Csak nálunk 1 éves, mert ugyebár fagyérzékeny és hő- és fényigényes.
Ez csak egy 3 éves fa, de elél 2:
Eszméletlen! :)
Köszönöm a válaszokat.
Esetleg ha beásnám a földbe és télen letakarnám valami polikarbonát lappal nem fagyna el. (mint valami kis völgy lehetne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!