Lédús, édes paradicsom fajták?
Vettem Marmade, és Korall fajtákat, illetve Zömök és Fürtös-et, jó a hozamuk, de igazából egyik sem vált be.
Viszont a szomszédtól kaptunk palántákat amiket a piacról hozott, azok hatalmas, édes paradicsomokat hoztak! Kívül gyakran még sárgás, de érezni, hogy puha, belül pedig érett, lédús, édesek.
Nem tudom milyen fajta, valószínűleg mentenem kell majd a magjait, de ha tudnám milyen, inkább megvenném, mert sokat szeretnék ültetni belőle.
Nem a befőző paradicsom? Én azt szeretem legjobban, édes, lédús, és nagyon finom, főleg a napon érett.
A Marmande és a hosszúkás SanMarino nem zamatosak és nem is lédúsak. Inkább paradicsomlének jó, amit cukrozni vagy sózni kell.
Enni inkább a kecskeméti fajták jók.
Köszönöm, valószínűleg befőző, mert kicsit ilyen tök alakja van tényleg.
Hol lehet ilyen különlegesebb magokat venni?
Mi elsősorban szendvicsbe fogyasztjuk :) Vagy köretként.
Főleg a vitamintartalma miatt.
Ez a befőző nem lédús, hanem húsos, és az íze se jó.
Nekem a Lugas F1 a legzamatosabb, meg egy féldeterminált, amihez én is piacon jutottam hozzá véletlenül (nem azt adta az árus, amit kértem), és már vagy tíz éve rakosgatom el a magját.
A legérettebb magját kipiszkálod egy szilikonpapírra (matricák hátulja), jól elkülöníted őket és kiszárítod pl. a napon. Aztán száraz helyen tárolod.
Megjegyzés: kaptam fóliasátras palántákat májusban, de azok amelyek magról keltek kis spontán a földből, már utólérték őket. Kb 1 héttel voltak elmaradva érésben a 2 hónappal hamarabb palántának vetettektől. Röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!