A jobb szilvapálinkák melyik szilvafajtákból készülhetnek?
Fura, de az apróbb szeműekben jobban koncentrálódik az ízanyag, de általában a Besztercei fajta amit favorizálnak, ez is a legelterjedtebb, magas a cukorfoka, nem hiába készül belőle a legjobb lekvár is tartósító nélkül.
A fosóka nálam egy 4-est kapna a gyümölcsök között az 5 pontból, ha a besztercei 5-öst. Ugyanakkor az alma, cseresznye olyan 2-es körül.
Ültetés előtt nézz szét a környéken, hogy van-e sharka vírus. (A levelek sárga foltosak, lásd gugli képkereső, némely fajtánál a termés is deformált, és a magokon is foltok vannak.)
Az ország területének legalább 90 %-án van ilyen betegség, és ha a környékeden van, akkor nálad is lesz, nem lehet ellene védekezni.
A Besztercei meg a többi szilvától eltérően úgy reagál rá, hogy érés előtt a termés zölden lepereg az utolsó szemig.
Van egy szelektált fajta, a Nemtudom P3, ami szintén jó minőséget ad, viszont a sharkát bírja.
A fosóka ízre se valami különös, meg a cukortartalma is nagyon alacsony, ezért erősen cukrozni szokták, hogy adjon valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!