Melyik fűkaszát ajánlanád vételre? Ár-érték arányban melyik jobb? Florabest vagy Straus?
Straus; 3,5 LE, 52 cm3; 1 év gari; 19-25 eFt körül
Florabest FBS 43 A1; 1,8 LE; 43 cm3; 3 év gari; 35 eFt (Lidl forgalmazza akciósan)
Mindkettőhöz van 2 féle kés, damil, egyéb kiegészítők stb. Hasonlóak a paramétereik. Az ára és talán a nagyobb ereje a Straus felé húzna, a 3 év gari viszont inkább a Lidl-ös Florabest vásárlására ösztönöz. Szerintem nem túl sokat lenne használva, évente max. 10x úgy 1000 m2-en.
Csak azt merném ajánlani amit évek óta használok minden gond nélkül.Maruyama .Ez teljesen japán,5.8 kg csak .
A garanciális idők is megtévesztőek .
Nekem Florabest van, kb. másfél éve. Használtam késsel is, damillal is. Gyengének semmiképp nem mondanám.
Nekem nem volt még gondom vele.
A Florabest is kínai gagyi, bár azért egyértelműen egy kevésbé gagyi.
Évi 10.000 m2 már ezeknek elég komoly használat, el kellene gondolkodnod egy komolyabb gépen, mert mindkettő csak a garancia végéig bírná. (A Florabest nem biztos, hogy bír 3 évet komoly használatnál, de lehet, hogy nem is mindenre vonatkozik a gari.)
Ha csak kisebb gazt, füvet vágsz, akkor a Florabest is elég erős hozzá, de ha mindenféle öreg, megfásodott vackot, akkor inkább vegyél a piacon 30-ért két Strauss-t, aztán egyikből javítod a másikat, utána meg elhajítod.
Véleményem szerint egyik sem. A staus semmire nem való bóvli, a florabest 1,85 Le.
Én fluxtec fűkaszát vettem kb ugyanez a lidl-ben árult készlet fluxtec márkában kb 10-20 e Ft-tal drágább. De 3 év garancia 3 Le motorral , mi már 4 éve használjuk a gazdaság körüli terepen de soha nem volt gond vele. Természetesen a keverékre odafigyelünk és télen megfelelően pihentetjük karbantartjuk , de még gyertya cserén kívül semmi gondunk nem volt vele.
Beleuntunk az állandó szerelésbe időpazarlásba. Véleményem szerint jól sikerült választani most már ennyi idő elteltével nem érdekel az a plusz 10-20 e Ft , nincs idegeskedés szerelés fél napon keresztül a semmiért.
Tudom már OFF a téma, de Nekem speckó semmi bajom nincs a Straussal! Sem a Flinke-vel!
Annyi volt, hogy az uzemanyag tartály kicsit szétnyílt. Cseréltem olcs►2n, azóta pattent mindkettő gépem! Motorilag, mindenhogy tökéletes!
Nem értem a sok leszólót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!