A szobámban lehet szobanövényként tartani valamilyen zöldségfélét?
Mondjuk egy salátát :) Vennék magok és egy cserépben elültetném. Most télen az kikelne vagy csak nyáron?
A dísznövényeket már unom, szeretnék valami "különlegességet" :D
Szia! A fűszernövényeket, illetve néhány zöldségfélét pl. paradicsomot is tarthatsz cserépben, a lakásban. A saláta, paprika, karalábé, stb. is kihajt szépen, de aztán nemigen érzi jól magát annyira, hogy "szüretelhető" növénnyé fejlődjön. Mondjuk, egy kb.60 forintos csomag magot megér egy kísérlet! :=)
Mi is január közepén szoktuk az ablakpárkányon, joghurtos poharakba vetni a zöldségmagokat, amiket aztán április/májusban a kertbe ültetünk. Nagyon szépen meg szoktak addigra erősödni és a párkány is csinos :=).
Szia! én egyszer gyökérzöldséget tettem cserépbe, hogy legyen friss petrezselymem, és a hálóba tettem, mert ott érte a legjobban a fény.gyönyörűen hajtott is, azzal nem volt probléma, de olyan szag volt a szobában, mint a zöldségpiacon.
ugy, hogy leszüreteltem, aztán szépen kidobtam, mert utáltam a zöldségszagot.
ilyesmit szerintem csak konyhában érdemes tartani.
de viszont már láttam azt hiszem a tesco virágüzletben
díszkáposztát cserépben, nagyon mutatós volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!