Le kell "címerezni" a kukoricát?
Vetettem egymás mellé 4~4 sor kukoricát... az egyik pattogatni való,a másik főzni való csemegekukorica.
Le kell majd tördelnem a "virágját",hogy nehogy elfajozzon?
A címerezés célja az önmegporzás gátlása, tehát pont az a cél vele, hogy "elfajozzon". Vetőmag-hibridet hoznak létre két beltenyésztett-szelektált vonal keresztezésével, az úgynevezett "heterózishatás" miatt.
Jelen esetben ezekből nem heterózishatás várható, hanem változatos tulajdonságú utódok, tehát a fajon belüli megporzás a kívánatos. Ha lecímerezed az összeset, nem lesz megporzás, tehát termés sem. Ha zacskót húzol a csövekre, és időnként a zacskót levéve az azonos faj címerével megcsapkodod a bajszát, az jó, de lassú.
Hogy kijön-e a "félrelépés" már a termésben, vagy csak a következő generációban, azt nem tudom. A borsóban nem jön ki. A kukorica viszont képes minden magját másféle színűvé növeszteni: [link]
Azt nem tudom, hogy ez már a hibrid termése, vagy maga a hibrid.
Most le ne szedd a címereket, mert nem lesz termésed.
Edd meg majd a kukoricát, de vetőmagnak ne tegyél el belőle, mert ami kikelne, az már el lenne fajozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!