Hogy csinálják a fejes salátát?
Túl későn veteményezted, vagy túl későn kelt ki, vagy tápanyaghiány v. árnyék miatt túl lassan fejlődött.
Mikor meg már hosszúak lesznek a nappalok, meg meleg lesz, akkor magszárba megy.
(Magszalaggal a nagyonamatőröket verik át.)
Ha március közepéig nem tudod elvetni, akkor később már ne tedd. (Kivéve, ha a csomagoláson direkt fel van tüntetve, hogy nyári, vagy legalábbis, hogy késői fajta.)
Március közepe után vess tépősalátát, annak nem számít, ha nem fejesedik. Annak mindig az alsó leveleit kell leszedni, a maradék meg nő tovább.
Ha későn szokott nálatok tavaszodni, akkor meg vess áttelelő salátát.
Nekem nem probléma miért nem fejes. inkább az hogy kesrű :((
Tavaly a szél által elszórodott magok, bizony nálunk is nagyon későn keltek ki. Szinte a májusi eső után :(, de akkor jó sok helyen.
Tavasszal is volt valamennyi. De az előtti évekhez képest sokkal kevesebb.
" Szálanként " szedtem ki belőle, mert fejnek nem lehet nevezni, és kostoltam meg. Azért volt közte ami nem volt keserű.
Problémákat jól írták előttem is....
Ahogy Én látom a szomszédos kertekbe se palántázzák. Sorba ritkán szórt magokból ha már szép a levele, szedik.
Illetve a szélúrfi ;)
Júniusban fejes salátát?
Milyen fajta?
Nekünk májusra már mindig lemegy.
(magszárba megy, vagyis nem fejesedik és keserű lesz)
Nem tudom milyen fajta, nem is izgat különösebben, 2 is van, és finom.
Kicsit piros a közepe, másik zöldnek mondható. (megy fel magba a szára is szép halvány piros )
Fáziskésésbe volt ;). Májusi eső után hirtelen elég sok nőtt ki még. Volt a mostani között ami nem volt keserű, és biza ettem belőle. Naggyát kiszedtem, kellett a hely.
Nem is tudnám megvárni hogy fejes legyen, megy fel magszárba.
Nem piacra megy, saját részre, rohadtul nem zavar hogy nem fejes.
Párat meghagyok, legyen mag. De hát a szél úgyis beelőz, elszór egy rakat magot...
Spá...ba láttam dobozos salátát, vegyeset. Kicsi levélkék. Na ezért se vártam hogy j nagy legyen.
Tavaly, meg előtte, május közepéig szép volt, utána ment magba... És azt fejesnek nevezhetném, utólag.
Érdekes, pár növény az idén kb 2 - 3 héttel korábban van, általában. Nálunk a saláta viccelt meg, most juniusra is lett.
Ez pl. egy nyári saláta:
Nekem most van először ilyen, már kezd fejesedni.
Amúgy nem szép, sötétebb színű, mint a tavasziak, meg olyan durvának tűnnek a levelek, de lehet, hogy csak az aszály miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!