Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejem a tejet 3 óránként,...

Fejem a tejet 3 óránként, mert nem szoptathatom a babócát. Most úgy be dagad fejés közbe a mellbimbóm, hogy a mellszóvóba (Avent, kézi) beleszorul. Mit csináljak? Elmúlik? Nem akarom kevesebbszer fejni, mert kell a tejcsi.

Figyelt kérdés
2008. aug. 30. 16:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Babafalva -hírportálon azt hiszem már olvastam hasonló esetet ,szerintem ott kérdezhetsz védőnőtől is !
2008. aug. 30. 17:07
 2/5 anonim ***** válasza:

Nagyon erős a mellszívód vákumja , leterheli a melledet.

Miért nem akarod szoptatni?

Lehet egy pár napig azt kéne és akkor megint tudnád a mellszívóval, mert a baba talán nem terhelné le annyira.

Esetleg használhatnál mellhűtő betétet..ilyen zselébetét, amit a hűtőbe kell tenni és fejés után megnyugtatja a melledet.

2008. aug. 30. 19:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Fájni nem fáj? Nekem elektromos van, igaz ritkán fejek, de olyankor 3szorosára is megnő a bimbóm, ami egy idő (kb fél-1 óra) után visszaáll. Fájni nem fáj, csak kicsit olyan viszkető, vagy égető érzésem van. Valóban az az oka, hogy nagy erővel fej és lehet, sokáig is fejsz vele. Én bepanthennel szoktam kenegetni, illetve a tejjel. Próbáld meg a dagadást nem elérni és inkább többször fejni keveset, nem 3óránként. A tej folyamatosan termelődik nem kell megijedni, hogy fél óra múlva nem lesz, sőt! Aztán összeöntögeted!
2008. aug. 31. 09:10
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló a problémám, azzala különbséggel, hogy az én babám lusta, a maradék tejet le kell fejnem, hogy pótlásnak oda tudjam neki adni. Nem tudok mellszívót használni mert úgy beödémásít, hogy vissza sem áll szopásidőre, így nem tud alányom szopni. Így megtanultam kézzel fejni, igaz tovább tart, de megéri nekem az időt rászánni.
2008. aug. 31. 11:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Azért kell fejnem,mert ciszta(remélem,hogy csak az)van a mellembe és vér jött belőle szoptatás alatt.Így nem jön,mert nem olyan erősen szív mint a baba.Orvosi tiltás nem önkényes.Én lennék a leg boldogabb,ha nem kellene fejnem,mosogatni,sterilizálni 3 óránként éjjel-neppal,hanem csak szoptatni és kész.
2008. aug. 31. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!