Fiatal mandulafa első termését megtámadta valami. Csúnya, nagy lyukak vannak a szemeken, és a belét kiette az a valami, ami NEM MADÁR! Mit tehetek?
Kedves kérdező. Sajnos úgy van ahogy mondod. Ma már szinte mindent kell permetezni. Szeretem a csonthéjasokat, a dió és mandula mellett nekem mogyoróm is van, azt meg egy ideje a "mogyoróormányos" ellen kell megszórni tavasszal.
Sőt az idén a nektarin tafrinája mintha átterjedt volna a dió leveleire, csak mivel vastagabb a levél, nem tudott összepöndörödni, hanem babszemnyi domborodások lettek a leveleken. De csak a barack melletti részen. Bele sem merek gondolni, hogy jövőre a diófát is permeteznem kellene. Egyrészt van vagy 9 méter magas. A legnagyobb szár ami kapható a permetezőmhöz, 2,5 méter. Meg az én két méterem feltartott kézzel, az 4,5. És a teteje lemarad.
Másrész két 20 literes permetezőnyi szert biztos felvenne az a rengeteg levél...
Azon a linken egy kézzel feltört mandula látható...
A dión feltehetőleg gubacsatka lakik, ez ellen én is szoktam permetezni néhány évente, a motoros gép felvisz a tetejéig szélcsendes időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!