Most kezdek bele életem első dinnye ültetésébe magról! Amíg a fóliába van a mag amíg nem bújt ki addig kell-e permetezni? Na és ha kibújt utána kell-e? és ha már a palántot kiültettük a szabadba milyen permetszerrel kell permetezni?
amíg nem bújt ki addig kell-e permetezni...a földet mivel és miért akarod permetezni???
Én amúgy max csalánlével permeteztek a kertbe....vegyszeres cuccot egyszerűbb a boltba megvenni és vacakolni se kell vele. A görög és sárga dinnyéim is mindig szépek permetezés nélkül.
Milyen oltással lehetne védekezni a késői fagyok ellen? Influenza elleni védőoltással??
Mert ha tökbe oltja a görögdinnyét, az pont olyan hőfokon fog elfagyni, mint oltatlanul.
Különben palántát nevel a kérdező, ha jól értettem.
Dinnyés kollégáim a fóliában rézzel szokták permetezni 2-3 alkalommal, de nem túl erőssel, nehogy megégjenek a levelek.
Kiültetve, ha bejön a meleg, nedves idő, peronoszpóra ellen mindenképpen érdemes, meg szükség esetén lisztharmat ellen is. Valamilyen felszívódó szerrel, mert annál nem gond, ha a levelek alja nem lesz beborítva.
Aztán atkák és tripszek ellen is kellhet a permetezés, figyelgetni kell őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!